Toisessa lisätalousarviossa ehdotetaan lisärahaa kulttuurille ja liikunnalle koronaviruksen vaikutuksiin

8.4.2020 15.12

Hallitus päätti 8.4. vuoden toisesta lisätalousarvioesityksestä sekä julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2021–2024. Vuoden 2020 toisessa lisätalousarvioesityksessä keskitytään koronaviruksen aiheuttamiin kustannuksiin ja esitetään opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle  määrärahoja helpottamaan mm. kulttuuri- ja liikunta-alan toimijoiden tilannetta.

Vuoden 2020 toinen lisätalousarvioesitys annetaan eduskunnalle 9.4. Julkisen talouden suunnitelma hyväksytään valtioneuvoston yleisistunnossa 16.4.


Nuorille oma kysely oppivelvollisuuden laajentamisesta

17.3.2020 10.16

Oppivelvollisuus laajenee vuonna 2021 nykyisestä 16 vuodesta 18 vuoteen. Osana lain valmistelua ministeriö haluaa kysyä myös nuorilta heidän mielipiteitään lain muutoksesta. Nuorille suunnattu kysely on julkaistu nuortenideat.fi-palvelussa ja se on auki aina 20.4.2020 asti. Kysely kartoittaa nuorten mielipiteitä mm. opiskelupaikan löytymisen vaikeudesta ja millaista apua nuoret valinnoissaan tarvitsevat. 


Seuraa meitä

     

 

UKK: usein kysyttyä koronaviruksesta.

Tutustu myös

Ministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) vastaa osana valtioneuvostoa koulutus-, tiede-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikasta.

Tutustu ministeriöön

Hallinnonalan virastot

Hallinnonalan virastot

Ministeriön hallinnonalan toimijoita ovat mm. Opetushallitus, Suomen Akatemia, arkistolaitos ja Taiteen edistämiskeskus

Tutustu hallinnonalaan

Ministerit

Li Andersson
Li Andersson
Opetusministeri
Hanna Kosonen
Hanna Kosonen
Tiede- ja kulttuuriministeri