Begränsningarna inom småbarnspedagogiken, undervisningen och utbildningen fortsätter

30.3.2020 20.48

Regeringen har beslutat att fortsätta begränsningsåtgärderna för att stävja spridningen av coronaviruset samt för att skydda riskgrupper.

Begränsningarna inom småbarnspedagogiken, undervisningen och utbildningen fortsätter fram till den 13 maj på olika utbildningsstadier. Man bereder sig på att fortsätta med specialarrangemangen fram till slutet av terminen ifall det krävs för att begränsa spridningen av epidemin.


Vanliga frågor om hur coronaviruset påverkar UKM:s förvaltningsområde

18.3.2020 11.37

Bekanta dig med frågor och svar om hur coronaviruset påverkar småbarnspedagogiken, förskoleundervisningen, den grundläggande utbildningen, gymnasie- och yrkesutbildningen samt högskolorna. Du hittar även frågor och svar som gäller kultur, understöd och hobbyer.

Under statsminister Sanna Marins, undervisningsminister Li Anderssons och forsknings- och kulturminister Hanna Kosonens infotillfälle 18.3. behandlades coronavirusets påverkan inom förvaltningsområdet.


Se även

Ministeriet

Undervisnings- och kulturministeriet

Undervisnings- och kulturministeriet

Undervisnings- och kulturministeriet (UKM) svarar som en del av statsrådet för utbildnings-, forsknings-, kultur-, idrotts- och ungdomspolitiken.

Bekanta dig med ministeriet

Myndigheter inom förvaltningsområdet

Myndigheter inom förvaltningsområdet

Aktörer inom ministeriets förvaltningsområde är bl.a. Utbildningsstyrelsen, Finlands Akademi, arkivverket och Centret för konstfrämjande

Bekanta dig med förvaltningsområdet

Ministern

Li Andersson
Li Andersson
Undervisningsminister
Hanna Kosonen
Hanna Kosonen
Forsknings- och kulturminister