Hyppää sisältöön

Ministeri Saarikko hyväksyi liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelman vuosille 2021-2024

Opetus- ja kulttuuriministeriö
23.11.2020 15.01
Tiedote
Kuva: Helena Heiskanen/OKM

Tiede-ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on hyväksynyt liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelman vuosille 20212024. Valtakunnallisesti merkittävistä liikuntapaikoista suunnitelmassa ovat mukana Sisäampumaurheilukeskus Napakymppi, Jääurheilun monitoimihalli (Myllypuron jääurheilukeskus Oy) ja Limingan Ruutikankaan Ampumaurheilukeskuksen rakentaminen. Yhteensä 45 liikuntapaikkahanketta eri puolilta Suomea hyväksyttiin rahoitussuunnitelman piiriin.

- Liikuntapaikkarakentamisen tukemisen tärkeys korostuu erityisesti korona-aikana. Lähiliikuntapaikkojen saavutettavuudesta ja kunnosta huolehtimalla ylläpidämme kansanterveyttä ja mahdollistamme liikunnan ja urheilun järjestötoimintaa, sanoo tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää kustannusarvioltaan yli 700 000 euron suuruisista avustuksista. Sitä pienemmistä avustuksista päätetään aluehallintovirastoissa. Valtakunnallisen rahoitussuunnitelman valmistelussa on otettu huomioon ne hankkeet, joiden avustamisesta päättää opetus- ja kulttuuriministeriö. 

Liikuntapaikkojen vuosien 2021-2024 rahoitussuunnitelmassa on sidottu vuoden 2021 määrärahasta vaja puolet, josta noin 7 miljoonaa euroa varataan aluehallinnossa päätettäville hankkeille. Suunnitelmaan hyväksytyistä hankkeista lähes kaikki ovat perusliikuntapaikkoja: uimahalleja, jäähalleja ja liikuntahalleja. 

Vuosittaisten avustuspäätökset perustuvat nelivuotiseen valtakunnalliseen liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmaan. Suunnitelma on ohjeellinen ja sen toteutuminen riippuu hyväksyttyjen hankkeiden kustannustasosta, tilaohjelmasta, toteutusvalmiudesta ja valtion talousarviossa tarkoitukseen osoitetusta määrärahasta. 

Veikkausvoittovaroista myönnettävillä avustuksilla edistetään erityisesti laajojen käyttäjäryhmien tarpeisiin tarkoitettujen liikuntapaikkojen rakentamista, hankkimista, peruskorjaamista ja varustamista. 

Liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelma 2021-2024

Lisätietoja: 
- rakennusneuvos Erja Metsäranta (OKM), p. 0295 330 037
 

Annika Saarikko Liikunta