Hyppää sisältöön

Kulttuurin uudet korona-avustukset taiteen perusopetukseen haettavissa

Opetus- ja kulttuuriministeriö
19.5.2021 14.25
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut haettavaksi korona-tukipakettiin kuuluvat avustukset taiteen perusopetukseen. Avustuksiin varataan yhteensä neljä miljoonaa euroa. Määrärahat sisältyvät eduskunnalle annettuun vuoden 2021 toiseen lisätalousarvioesitykseen. 

Opetus- ja kulttuuriministeriön tukee taiteen perusopetuksen järjestämistä korona-avustuksilla, jotka on tarkoitettu tukemaan taiteen perusopetuksen jatkuvuutta. Avustusten hakuaika päättyy 9.6.2021. 

Avustukset on suunnattu sellaisille taiteen perusopetuksen ylläpitäjille, jotka eivät saa valtionosuuteen perustuvaa rahoitusta. Hakijana voi olla myös taiteen perusopetuksesta annetun lain mukainen koulutuksen järjestäjä eli kunta. Avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä haetaan joko yleisavustuksena tai erityisavustuksena. Avustuksia voidaan myöntää, jos eduskunta hyväksyy lisätalousarviossa tarkoitukseen määrärahat. 

Suomessa toimii noin 435 taiteen perusopetuksen oppilaitosta. Näistä noin 40 prosenttia on yksityisiä oppilaitoksia, jotka eivät ole opetustuntikohtaisen valtionosuuden piirissä. Taiteen perusopetusta annetaan musiikissa, tanssissa, kuvataiteessa, mediataiteissa, sirkustaiteessa, sanataiteessa, arkkitehtuurissa, teatteritaiteessa ja käsityössä. 

Lisätietoja: kulttuuriasiainneuvos Hanna Koskimies, p. 0295 330 048 

Kulttuuri Yleissivistävä koulutus