Työpaja: Kulttuuripolitiikka, maahanmuuttajat ja kulttuurisen moninaisuuden edistäminen

Tiistai 25.8.2020 – 

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Kulttuuripolitiikka, maahanmuuttajat ja kulttuurisen moninaisuuden edistäminen –työryhmä kutsuu sidosryhmänsä ja muut aiheesta kiinnostuneet tahot hankkeen maaliskuulta siirrettyyn työpajaan. Työpajan teemana on maahanmuuttajien ja Suomessa syntyneiden ulkomaalaistaustaisten mahdollisuudet harjoittaa ammattimaista ja muuta taide- ja kulttuuritoimintaa Suomessa.

Kulttuuripolitiikka, maahanmuuttajat ja kulttuurisen moninaisuuden edistäminen –työryhmä kutsuu sidosryhmänsä ja muut aiheesta kiinnostuneet tahot hankkeen maaliskuulta siirrettyyn työpajaan, joka järjestetään tiistaina 25.8. Johtuen koronaepidemiatilanteesta työpaja järjestetään kahdessa erässä identtisellä ohjelmalla eli osallistua voi joko klo 9-12.30 tai 13-16.30.

Työpajan teemana on maahanmuuttajien ja Suomessa syntyneiden ulkomaalaistaustaisten mahdollisuudet harjoittaa ammattimaista ja muuta taide- ja kulttuuritoimintaa Suomessa. Paikka: Opetus- ja kulttuuriministeriö, neuvotteluhuone Jukola, Meritullinkatu 1, Helsinki. 
 
Työpajassa haetaan vastauksia siihen, miten jokaisella voisi olla mahdollisuus tavoitella taiteen ja kulttuurin ammattilaisuutta sekä osallistua suomalaiseen taide- ja kulttuurielämään tekijänä ja tuottajana. Työpajassa kysytään muun muassa, mitkä konkreettiset tekijät luovat mahdollisuuksia ja mitkä estävät niitä toteutumasta? Miten yhteiskunnan eri toimijat vaikuttavat ovien avautumiseen ja sulkeutumiseen? Minkälaisilla ratkaisuilla voisimme edistää yhdenvertaisuuden ja mahdollisuuksien tasa-arvon toteutumista taiteen ja kulttuurin kentällä?
 
Pyydämme ilmoittautumaan työpajaan alla olevien linkken kautta viimeistään keskiviikkona 19.8. mennessä. Päivään mahtuu yhteensä 80 henkilöä, joten huomioittehan, että paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.  Jos ilmoittautuminen on täynnä, voit ilmoittaa halusi osallistua tilaisuuteen Sini Keinoselle [email protected] mahdollisten peruutusten varalta. Tässäkin tapauksessa paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 
 
Työpajan keskustelujen alustukset pidetään englanniksi. Työpajan keskusteluja pidetään suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi riippuen osallistujakaartista eri keskusteluryhmissä. Ilmoitathan mahdollisesta tarpeesta viittomakielen tulkkaukseen ilmoittautumislomakkeen kautta viimeistään perjantaina 14.8.
 
Tapahtumapaikassa on käytettävissä induktiosilmukka. Esteettömän pääsyn tarpeesta pyydetään ilmoittamaan ilmoittautumislomakkeen kautta. Esteettömän pääsyn tarvitseville ilmoittautuneille lähetetään erikseen tarkemmat saapumisohjeet. 

Ilmoittautuminen työpajaan 
Ti / Tue 25.8. klo/kl/at 9 – 12.30
Ti / Tue 25.8. klo/kl/at 13 – 16.30

Tervetuloa!

Pasi Saukkonen, työryhmän puheenjohtaja
Maija Lummepuro ja Sini Keinonen, työryhmän asiantuntijasihteerit