Opetus- ja kulttuuriministeriö Educa-messuilla

Perjantai 24.1.2020

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Educa-messut järjestetään Helsingin messukeskuksessa 24. - 25.1.2020. Opetus- ja kulttuuriministeriö osallistuu Educa-messuille omalla osastollaan 6H58. Messuosastolla on ministeriön asiantuntijoita vastaamassa kysymyksiin mm. oppivelvollisuuden laajentamisesta, opiskelijavalintauudistuksesta, jatkuvasta oppimisesta sekä oikeus oppia -hankkeesta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjelma messuosastolla koostuu ministerivierailuista. Vierailujen yhteydessä opetusministeri Li Andersson sekä tiede ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen vastaavat messuvieraiden kysymyksiin ja kuulevat samalla messuvieraiden näkemyksiä koulutusselonteon tavoitteista ja teemoista.

Perjantai 24.1.

Messujen avajaispäivänä perjantaina ministeriön osastolla messuvieraiden kanssa koulutusselonteosta keskustelee tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen. Keskustelu alkaa klo 13.

Klo 14 ministeri Kosonen julkistaa Utelias luokka -pilotin tulokset. Pilotin tavoitteena oli saada uutta tietoa tavoista tukea lasten ja nuorten kriittisen ajattelun, luovuuden ja empatiataitojen kehittymistä. Kososen lisäksi hanketta esittelevät toiminnanjohtaja Juha-Matti Latvala Niilo Mäki -instituutista ja aivotutkija Katri Saarikivi Helsingin yliopistosta.

Ministeri Kosonen osallistuu myös keskusteluun Teacher Education and it´s Needs for Development in Finland messujen Equity-lavalla klo 16.30 - 17.30.

Lauantai 25.1.

Opetusministeri Li Andersson vastaa messuvieraiden kysymyksiin ja kuulee evästyksiä koulutusselonteon valmisteluun ministeriön osastolla lauantaina klo 13.45.

Ministeriön osaston ohella koulutusselontekoon tarvittavista koulutuksen ja tutkimuksen linjauksista keskustellaan messujen Visio-ohjelmalavalla klo 14.45 - 15.30. Opetusministerin lisäksi keskusteluun osallistuvat kansliapäällikkö Anita Lehikoinen sekä valtiosihteeri Tuomo Puumala. OAJ:stä keskusteluun osallistuvat varapuheenjohtaja Petri Kääriäinen, Päivi Koppanen, Anita Pakanen sekä koulutusjohtaja Heljä Misukka. Messuosastolla on mahdollista osallistua myös koulutusselonteon verkkokyselyyn.

Opettajankoulutusfoorumi järjestää Tieto-lavalla Hyvinvoiva oppimisyhteisö luodaan yhdessä -keskustelun lauantaina 25.1. klo 11.30 - 12.15. Paneelissa keskustellaan muun muassa opettajankoulutuksen uusista malleista, jotka on luotu hyvinvoinnin ja opettajien osaamisen edistämiseksi kouluissa ja oppilaitoksissa.

Educa 2020 ohjelma ja tietoa tapahtumasta