Team Finland Knowledge -verkoston erityisasiantuntijoiden asemamaihin lähettämisen iltapäivä

Torstai 18.10.2018 klo 13.00 –  16.00

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää Team Finland Knowledge –verkoston erityisasiantuntijoiden asemamaihin lähettämisen iltapäivän. Tilaisuudessa esitellään Team Finland Knowledge -verkoston taustaa ja tutustutaan TFK-erityisasiantuntijoihin, jotka lähtevät Buenos Airesiin (espanjankielinen Latinalainen Amerikka), Pekingiin, Singaporeen (Kaakkois-Aasia) ja Washingtoniin.

Taustaa:

Opetus- ja kulttuuriministeriö on perustanut Team Finland Knowledge -verkoston vahvistamaan Suomen koulutus- ja tutkimusyhteistyötä sekä osaamisen ja koulutusinnovaatioiden vientiä. Verkosto tulee toimimaan Kiinassa, Singaporessa, Pohjois-Amerikassa, espanjankielisessä Etelä-Amerikassa, eteläisessä Afrikassa, Intiassa ja Venäjällä. Verkostoon on nimitetty neljä korkeakoulu- ja tiedeasiantuntijaa, jotka sijoittuvat Buenos Airesiin, Pekingiin, Singaporeen ja Washingtoniin. Seuraavat kolme erityisasiantuntijan paikkaa tulevat auki siten, että erityisasiantuntijat aloittavat 2019 elokuussa New Delhissä, Pretoriassa ja Moskovassa.

Verkoston tavoitteena on korkeakoulutuksen ja tutkimuksenkansainvälistymisen edistämisen linjausten mukaisesti, että suomalaistenkorkeakoulu- ja tutkimustoimijoiden kansainvälistä verkostoitumista edistämällä nostetaan korkeakoulutuksen ja tutkimuksen laatua ja vaikuttavuutta sekä parannetaan yritysyhteistyötä. Verkosto tekee Suomea tunnetuksi korkeatasoisena koulutus- ja tiedemaana sekä kansainvälisten innovatiivisten osaamiskeskittymien jäsenenä, mikä lisää Suomen painoarvoa kansainvälisissä innovaatio- ja yritystoimissa.

Verkoston tehtävänä on helpottaa korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yksittäisten tutkijoiden sekä muiden toimijoiden pääsyä uuteen tietoon ja mahdollistaa kontakteja. Lisäksi se tukee opiskelija-, tutkija- ja henkilöstöliikkuvuuden vahvistamista. Lisäksi verkosto lisää Suomen houkuttelevuutta osaajille sekä mahdollistaa yhteistyössä Opetushallituksen koulutusviennin kasvuohjelman kanssa osaamisen ja koulutusinnovaatioiden viennin kasvun.

 

Tilaisuuden yhteistä aloitusta klo 13.00–14.00 voi seurata nettilähetyksenä osoitteesta: http://videonet.fi/web/minedu/20181018/

Twitter: #teamfinlandknowledge

 

Aika: klo 13.00–16.00

Paikka: Hakaniemenrannan monikäyttötila (1. krs), Suomen Akatemian ja Opetushallituksen virastotalo,
Hakaniemenranta 6, 00530 Helsinki

 

Ohjelma

klo 13.00–13.05
Tervetuloa
Opetusneuvos Tiina Vihma-Purovaara, OKM

klo 13.05–14.00
Vastaanottavien edustustojen videotervetulotoivotukset ja erityisasiantuntijoiden esittäytyminen

Buenos Aires
Erityisasiantuntija Emilia Ahvenjärvi

Peking
Erityisasiantuntija Mari-Anna Suurmunne

Singapore
Erityisasiantuntija Anna Korpi

Washington
Erityisasiantuntija Ilkka Turunen

klo 14.00–14.15
Kahvitauko ja siirtyminen asemapaikkaryhmiin

klo 14.15–15.15
Asemapaikkaryhmät
15 minuutin keskustelut teemoittain ryhmissä asemapaikoittain

klo 15.15–16.00
Erityisasiantuntijoiden viestit keskusteluista
Kukin erityisasiantuntija esittelee asemapaikkakeskustelujen pääviestit

Loppukeskustelu

Asiantuntijat toivotetaan matkaan


Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt.


Lisätietoja:
opetusneuvos Tiina Vihma-Purovaara, tiina.vihma-purovaara@minedu.fi, puh. 0295 330 327.

Ilmoittautumiseen liittyvät asiat:
assistenttiharjoittelija Miisa Kivistö, miisa.kivisto@minedu.fi, puh. 0295 330 264.


Kohderyhmät:
korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja tiedelaitosten kansainvälisistä asioista kiinnostuneet ja vastaavat henkilöt, eri ministeriöiden KV-toimijat, muut OKM:n hallinnonalan toimijat