Opetus- ja kulttuuriministeriön tapahtumia

Opetus- ja kulttuuriministeriön tapahtumakalenteriin on koottu ministeriön seminaareja ja tapahtumia sekä tilaisuuksia, joiden järjestämiseen ministeriö osallistuu.

Tulevia ja menneitä tapahtumia sekä niihin mahdollisesti liittyviä aineistoja voi tarkastella valitsemalla päivämäärän kalenterista.

Työn alla 2021: KV-opiskelijan maahantulon kehittäminen

Järjestäjä: OKM

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää toisen asteen koulutuksen järjestäjille suunnatun webinaarin oppivelvollisuuden laajentumisesta

Järjestäjä: OKM

Eräistä kirjailijoille ja kääntäjille suoritettavista apurahoista ja avustuksista annetun lain uudistaminen

Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti 14.10.2019 työryhmän, jonka tehtävänä oli valmistella ehdotus eräistä kirjailijoille ja kääntäjille suoritettavista apurahoista ja avustuksista annetun lain uudistamiseksi. 

Työryhmän ehdotus lain uudistamiseksi luovutetaan tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikolle.

Lisätietoja:
kulttuuriasiainneuvos Leena Laaksonen, p. 0295 330 175
hallitussihteeri Elina Anttila, p. 0295 330 184

Seuraa hankkeen etenemistä Hankeikkunassa 

 

Kohti kehittämisohjelman uusia linjauksia

Järjestäjä: OKM

Opetus- ja kulttuuriministeriö kutsuu perusopetuksen järjestäjiä, perusopetuksen asiantuntijoita sekä perusopetuksen kehittämisestä kiinnostuneita perusopetuksen sitouttavan kouluyhteisötyön webinaariin 11.2.2021 klo 10 – 12.30. Tilaisuuden avaa opetusministeri Jussi Saramo.

Järjestäjä: OKM

OKSA palvelee termitiedon tarvitsijoita niin opetustoimen organisaatioissa kuin muillakin hallinnonaloilla. OKSA on tarkoitettu opetustoimen asiantuntijoille, lainvalmistelijoille, tietojärjestelmäasiantuntijoille, tiedottajille, toimittajille, kääntäjille ja kaikille niille, jotka tarvitsevat tietoa opetustoimen suositelluista termeistä ja siitä, mitä termeillä tarkoitetaan.

Järjestäjä: OKM

Kutsu lasten ja nuorten digiosaamisen kuvausten julkaisutilaisuuteen 16.2.2021 klo 13.00-15.00. Uudet lukutaidot -kehittämisohjelma julkaisee tieto- ja viestintäteknologisen osaamisen, medialukutaidon ja ohjelmointiosaamisen kuvaukset varhaiskasvatukselle, esiopetukselle ja perusopetukselle.

Järjestäjä: OKM

Tervetuloa opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämään Venla Berneliuksen ja väitöskirjatutkija Heidi Huillan selvitystyön luovutustilaisuuteen 17.2.2021 kello 12-14. Tilaisuus on osa Oikeus Oppia -ohjelmaa.

Järjestäjä: OKM

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää yhteistyössä aluehallintovirastojen kanssa webinaarin Suomen mallista kiinnostuneille ja sitä jo toteuttaville kuntien edustajille ja harrastusten järjestäjille. Tilaisuuden avaa valtiosihteeri Tuomo Puumala.

Järjestäjä: OKM

Oppivelvollisuuden laajentumista käsittelevä tilaisuus, teemana oppivelvollisuuskoulutuksen maksuttomuus lukiokoulutuksessa

Järjestäjä: OKM

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää 18.2.2021 kello 14-16 webinaarin perusopetuksen järjestäjille poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin liittyvistä lainsäädäntömuutoksista.

Järjestäjä: OKM

Oppivelvollisuuden laajentumista käsittelevä tilaisuus, teemana oppivelvollisuuskoulutuksen maksuttomuus ammatillisessa koulutuksessa

Järjestäjä: OKM

Oppivelvollisuuden laajentumista käsittelevä tilaisuus, teemana koulutuksen järjestäjän ohjaus- ja valvontavastuu

Järjestäjä: OKM

Mediainfo: Selvitys rahapelitoiminnan tuottojen vähenemisen vaikutuksista

OKM, STM, MMM, SM ja VM asettivat ryhmän selvittämään, miten rahapelitoiminnan tuottojen vähenemiseen varaudutaan tulevina vuosina. Työssä on arvioitu myös arpajaislain toisen vaiheen uudistuksen vaikutuksia rahapelitoiminnan tuottokehitykseen.

Teams-tilaisuus on tarkoitettu median edustajille. 

Rahapelitoiminnan tuottojen vähenemiseen varaudutaan – selvitysryhmä asetettu (MMM, OKM, STM ja VM tiedote 25.11.2020)