Hoppa till innehåll

Understöd kan sökas för omfattande samprojekt inom kulturexport

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 8.10.2018 9.19 | Publicerad på svenska 8.10.2018 kl. 10.42
Pressmeddelande

Undervisnings- och kulturministeriet lediganslår understöd för omfattande samprojekt inom kulturexport. Syftet med understödet är att stärka de kreativa branschernas marknadsföringskompetens och deras möjligheter till affärsverksamhet och export. Understödets syfte är att möjliggöra ökad export och fler arbetsplatser. Ansökningstiden går ut den 1 november 2018.

Genom understödet stöder man omfattande samprojekt inom kulturexport och projekt som främjar flera företags och sammanslutningars export.

De understödda exportprojekten kan anknyta till marknadsföring, försäljning, produktifiering eller stärkande av internationella nätverk samt stärkande av aktörernas och/eller produkternas varumärke.

Med understödet till kulturexport och kulturturism främjas målen i statsbudget 2018 och undervisnings- och kulturministeriets kulturpolitiska strategi 2025 som handlar om att förbättra förutsättningarna för konstnärligt och annat kreativt arbete.

I enlighet med beslutet från regeringens halvtidsöverläggning är målet att förbättra de kreativa branschernas verksamhetsförutsättningar, öka samarbetet och nätverksbildningen.

Närmare upplysningar om ansökan och beviljande av understödet.

Mer information: Kimmo Aulake, konsultativ tjänsteman, tfn 02953 30067