Hoppa till innehåll

Författaren Juha Itkonen blir ny ordförande för konstrådet

Undervisnings- och kulturministeriet 3.9.2019 15.34
Pressmeddelande
Juha Itkonen. Kuva on Otavan
Juha Itkonen. Bild: Otava / Laura Malmivaara 2015.

Forsknings- och kulturminister Hanna Kosonen har tillsatt konstrådet för perioden 1.9.2019-31.8.2022. Till ordförande utsågs författare Juha Itkonen.

Medlemmar är kulturdirektör Sari Kaasinen, överkapellmästare Ville Matvejeff, konstnärinnan Melek Mazici, verksamhetsledare Rosa Meriläinen, verksamhetsledare Hanna Rosendahl, verkställande direktör Hannu Saha, författare Philip Teir och rektor Mauri Ylä-Kotola.

”Jag ser fram emot en aktiv dialog med det nya Konstrådet, som består av en fin samling kunnigt folk från olika områden inom konst och kultur. Jag tror att vi i gott samarbete med Konstrådet kan stärka kulturens och konstens ställning i hela Finland till nytta och glädje för alla finländare”, säger minister Hanna Kosonen.

Konstrådet har bl.a. som uppgift att besluta om statens konstkommissioners verksamhetsområden, namn och antal. Rådet tillsätter medlemmarna i konstkommissionerna, gör framställningar till Centret för konstfrämjande om hur anslagen för konst skall fördelas och fungerar som sakkunnigorgan för undervisnings- och kulturministeriet.

Ytterligare information:

- specialmedarbetare Satu Mäki-Lassila, tfn 02953 30103
- kulturrådet Katri Santtila, tfn 02953 30285

Andra webbplatser

Hanna Kosonen Kultur