Hoppa till innehåll

Jurva, Mäkipää och Sipiläinen blir undervisningsminister Anderssons specialmedarbetare

Opetus- ja kulttuuriministeriö 25.6.2019 14.51 | Publicerad på svenska 25.6.2019 kl. 14.56
Nyhet
Minister Anderssons specialmedarbetare från vänster: Niina Jurva, Anna Mäkipää och Touko Sipiläinen

Undervisningsminister Li Andersson har kallat Niina Jurva, Anna Mäkipää och Touko Sipiläinen till sina specialmedarbetare.

Niina Jurva (34) utsågs till undervisningsministerns specialmedarbetare, ansvarig för småbarnspedagogik och grundläggande utbildning. Hon tillträder efter att ha varit  gruppassistent för vänsterförbundets riksdagsgrupp. Tidigare har Jurva arbetat vid Finlands studentkårers förbund FSF som koordinator för samhällspåverkan och utbildningspolitisk sakkunnig.

Anna Mäkipää (32) utsågs till undervisningsministerns specialmedarbetare, ansvarig för andra stadiets ärenden. Hon tillträder efter att ha arbetat som region- och organisationsexpert vid Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC. Tidigare har Mäkipää arbetat  som  generalsekreterare vid De yrkesstuderandes förbund i Finland SAKKI. Hon har också erfarenhet av att som sakkunnig arbeta med utvecklandet av utbildningen vid Åbo yrkeshögskolas studerandekår samt som verksamhetsledare. Hon har också arbetat med det europeiska läroavtalsnätverket European Apprentices Network.

Touko Sipiläinen (32) utsågs till specialmedarbetare, ansvarig för undervisningsministerns och vänsterförbundets ministergrupps kommunikation. Han tillträder efter att ha lett vänsterförbundets politik- och kommunikationsteam. Tidigare har Sipiläinen arbetat bl.a. vid miljöorganisationen Greenpeace med planerings- och ledningsuppgifter inom internationella kampanjers digitala kommunikation.

Därutöver har Henri Purje och Dan Koivulaakso kallats till uppgiften som undervisningsministerns specialmedarbetare. De tillträder vid en tidpunkt som meddelas senare. Koivulaakso är kallad att tillträda som ministergruppens sekreterare och Purje som ekonomipolitisk sakkunnig.

Ammatillinen koulutus Koulutus Li Andersson Varhaiskasvatus Yleissivistävä koulutus