Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttiverkostoon kuuluu yhteensä 17 instituuttia, joiden tavoitteena on tehdä suomalaista kulttuuria, taidetta ja tiedettä tunnetuksi kohdemaissaan sekä edistää maiden kulttuurivaihtoa ja -yhteistyötä sekä alaansa liittyvää tutkimusta ja opetusta.

Instituutit ovat kansalaisyhteiskunnan toimijoita ja jokaista instituuttia ylläpitää säätiö. Instituuttien tehtävät määräytyvät ylläpitäjäsäätiön säännöistä. Tiedeinstituutit painottavat toiminnassaan tieteen edistämistä ja tutkimusta, mutta järjestävät myös kulttuuriohjelmaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien säätiöille toiminta-avustusta. Näiden kanssa käydään myös tiedonvaihtoneuvotteluita.

Kulttuuri-instituutteja Suomella on Pariisissa, Lontoossa, Kööpenhaminassa, Brysselissä, Pietarissa, Tallinnassa, Berliinissä, Tukholmassa, Madridissa, Oslossa, New Yorkissa ja Budapestissä.

Tiedeinstituutit sijaitsevat Roomassa, Ateenassa, Tokiossa ja Lähi-idässä.

Ulkomailla toimivien instituuttien lisäksi Espoon Hanasaaressa toimii ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, joka edistää kulttuurista vuorovaikutusta Suomen ja Ruotsin välillä.

 

Lisätietoja

Maija Lummepuro, Kulttuuriasiainneuvos 
OKM, Kulttuuri- ja taidepolitiikan osasto (KUPO), Tekijänoikeuden ja audiovisuaalisen kulttuurin vastuualue 0295330198  


Marja Pulkkinen, Opetusneuvos 
OKM, Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto (KTPO), Strategisen ohjauksen vastuualue (STO) 0295330265  


Niklas Nikanorov, asiantuntija 
OKM, Kansainvälisten asiain sihteeristö (KAS) 0295330191  

Yhteystiedot – Yhteystietonosto