Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttiverkostoon kuuluu yhteensä 17 instituuttia, joiden tavoitteena on tehdä suomalaista kulttuuria, taidetta ja tiedettä tunnetuksi kohdemaissaan sekä edistää maiden kulttuurivaihtoa ja -yhteistyötä sekä alaansa liittyvää tutkimusta ja opetusta.

Instituutit ovat kansalaisyhteiskunnan toimijoita ja jokaista instituuttia ylläpitää säätiö. Instituuttien tehtävät määräytyvät ylläpitäjäsäätiön säännöistä. Tiedeinstituutit painottavat toiminnassaan tieteen edistämistä ja tutkimusta, mutta järjestävät myös kulttuuriohjelmaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien säätiöille toiminta-avustusta. Näiden kanssa käydään myös tiedonvaihtoneuvotteluita.

Kulttuuri-instituutteja Suomella on Pariisissa, Lontoossa, Kööpenhaminassa, Brysselissä, Pietarissa, Tallinnassa, Berliinissä, Tukholmassa, Madridissa, Oslossa, New Yorkissa ja Budapestissä.

Tiedeinstituutit sijaitsevat Roomassa, Ateenassa, Tokiossa ja Lähi-idässä.

Ulkomailla toimivien instituuttien lisäksi Espoon Hanasaaressa toimii ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, joka edistää kulttuurista vuorovaikutusta Suomen ja Ruotsin välillä.

 

Lisätietoja

Yhteystiedot – Yhteystietonosto