Varastokirjaston yhdistäminen Kansalliskirjastoon

OKM043:00/2017 Säädösvalmistelu

Opetus-ja kulttuuriministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan hallituksen esityksen Varastokirjaston yhdistämisestä Helsingin yliopiston yhteydessä toimivaan Kansalliskirjastoon.

Hankkeen perustiedot Käynnissä

Hankenumero OKM043:00/2017

Asettaja opetus- ja kulttuuriministeriö

Toimikausi/aikataulu 1.9.2017 – 15.11.2017

Asettamispäivä 17.8.2017

Lainvalmistelu

HE laiksi Varastokirjaston toiminnan siirtämisestä Kansalliskirjastolle ja Varastokirjaston lakkauttamisesta sekä eräiksi muiksi laeiksi
  • 1

    Valmistelussa

    Hyväksytty istuntokauden suunnitelmaan 1.2.2018
  • Ei annettu istuntokaudella

Eduskunnan vastaus-

Varastokirjasto(Vark) yhdistettäisiin Kansalliskirjastoon(KK) 1.8.2019 alkaen. Valtioneuvosto oikeutettaisiin luovuttamaan Varkin hallinnassa oleva toiminta ja omaisuus Helsingin yliopiston(HY) yhteydessä toimivalle KK:lle. Yhdistymisen jälkeen nykyisen KK:n kokoelmia hallinnoitaisiin yhtenä kokonaisuutena. Varkin kokoelmat Kuopiossa ja osa KK:n kokoelmia sijoittuisi Mikkeliin arviolta vuonna 2021. Varkin henkilöstö siirtyisi HY:n palvelukseen 1.8.2019, ja Mikkeliin Varkin kokoelmien siirryttyä.

VastuuministeriOpetusministeri Grahn-Laasonen

YhteyshenkilöAnne Luoto-Halvari, opetus- ja kulttuuriministeriö

Kevätistuntokauden 2018 lainsäädäntösuunnitelma

Tavoitteet ja tuotokset

Opetus-ja kulttuuriministeriö on tänään asettanut työryhmän valmistelemaan hallituksen esityksen Varastokirjaston yhdistämisestä Helsingin yliopiston yhteydessä toimivaan Kansalliskirjastoon.

Tiivistelmä

Opetus-ja kulttuuriministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan hallituksen esityksen Varastokirjaston yhdistämisestä Helsingin yliopiston yhteydessä toimivaan Kansalliskirjastoon.

Lähtökohdat

Hallitusohjelmassa Ratkaisujen Suomi (27.5.2015) todetaan, että "keskushallinnon virastorakenteen uudistusta jatketaan välittömästi tukeutuen Kehu- ja Virsu-hankkeissa omaksuttuihin kehittämisperiaatteisiin, ja että jatkovalmistelutyö käynnistetään välittömästi".