Etsimääsi sivua ei valitettavasti löydy kyseisellä kielellä.

Opintotuen tulorajoja nostetaan neljänneksellä

26.10.2021 15.05
OKM
Opetus- ja kulttuuriministeriössä on valmisteltu luonnos hallituksen esitykseksi opintotuen tulorajojen nostosta. Esityksen mukaan opintotukeen vaikuttavia opiskelijan tulorajoja korotetaan 25 prosentilla vuodeksi 2022. Tulorajojen määräaikainen korottaminen tulee edistämään opiskelijoiden mahdollisuutta työskennellä opintojen ohessa nykyistä enemmän.

Lapin taiteilijaseuralle 10 000 euron Barents-stipendi

26.10.2021 14.40
OKM
Stipendin vastaanottivat Lapin taiteilijaseuran hallituksen jäsenet Savu Korteniemi ja Panu Johansson. He ovat vuoden 2021 Young Arctic Artists näyttelyssä kuraattoreja.
Lapin taiteilijaseura on saanut Barentsin kulttuuristipendin. Stipendi on arvoltaan 10 000 euroa. Barentsin kulttuuristipendit jaettiin tiistaina 26. lokakuuta Tromsassa Norjassa. Kaikkiaan stipendejä myönnettiin neljä.

Opetusministeri Andersson: selvitys ja pyöreä pöytä löytämään ratkaisuja varhaiskasvatusalan ongelmiin

26.10.2021 8.13
OKM
Opetusministeri Li Andersson käynnistää selvityksen, jolla kartoitetaan tarvittavia lainsäädäntötoimenpiteitä erityisesti henkilöstömitoituksen osalta varhaiskasvatusalan työolosuhteiden parantamiseksi. Tuoreen selvityksen mukaan alanvaihtoaikeet ovat varhaiskasvatuksen opettajien keskuudessa yleisiä. Tämän lisäksi monilla paikkakunnilla on merkittäviä vaikeuksia rekrytoida riittävästi varhaiskasvatusalan ammattilaisia.

Laaja hanke turvaamaan toisen asteen koulutuksen saatavuutta ja laatua

21.10.2021 9.14
OKM
Hallituksen koulutuspoliittiseen selontekoon sisältyy tavoite turvata toisen asteen koulutuksen saavutettavuus tilanteessa, jossa alueiden väliset väestölliset erot kasvavat. Tätä varmistamaan opetusministeri Li Andersson asettaa toisen asteen koulutuksen uudistamishankkeen, jonka esitysten on määrä valmistua kesäkuuhun 2022 mennessä.

STM, OKM ja TEM tiedottavat
Koronapassi voidaan ottaa käyttöön, maahantulosäännösten voimassaoloa jatketaan

15.10.2021 17.03
OKM STM TEM
EU:n digitaalinen koronatodistus otetaan kansallisesti käyttöön. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että koronapassi voidaan ottaa Suomessa käyttöön tilanteissa ja tiloissa, joihin kohdistuu rajoituksia. Lisäksi jatketaan tartuntatautilain väliaikaisesti voimassa olevia säännöksiä, jotka ehkäisevät ulkomaista alkuperää olevien koronavirustartuntojen leviämistä Suomeen.

Työn ja osaamisen liitto vahvistuu – Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden neuvosto aloittaa työnsä

7.10.2021 13.34
OKM TEM
#JatkuvaOppiminen.
Valtioneuvosto on asettanut ensimmäisen jatkuvan oppimisen ja työllisyyden neuvoston viisivuotiselle toimikaudelle. Neuvosto ohjaa ja tukee Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen toimintaa. Neuvoston jäsenet edustavat keskeisiä ministeriöitä ja työelämää.

14,2 miljoonaa euroa korona-avustuksina taide- ja kulttuurialan yhteisöille

1.10.2021 9.53
OKM
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt reilut 14 miljoonaa euroa korona-avustuksina taide- ja kulttuurialan yhteisöille. Tavoitteena on varmistaa toiminnan edellytykset ja varmistaa, että toiminta voi jatkua myös koronaepidemian hellitettyä. 

Seuraa meitä

       

 

Etsitkö tietoa koronasta?

UKK: usein kysyttyä koronaviruksesta.

Tutustu myös

Ministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) vastaa osana valtioneuvostoa koulutus-, tiede-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikasta.

Tutustu ministeriöön

Hallinnonalan virastot

Hallinnonalan virastot

Ministeriön hallinnonalan toimijoita ovat mm. Opetushallitus, Suomen Akatemia, arkistolaitos ja Taiteen edistämiskeskus

Tutustu hallinnonalaan

Ministerit

Li Andersson
Li Andersson
Opetusministeri
Antti Kurvinen
Antti Kurvinen
Tiede- ja kulttuuriministeri