Skip to content

EU:n nuorisokonferenssi avaa Suomen EU-puheenjohtajakauden

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 28.6.2019 11.53
Uutinen

EU:n nuorisokonferenssi kokoaa Helsinkiin 1.-3. heinäkuuta nuoria, nuorisotyöntekijöitä ja -tutkijoita, eri maiden ministeriöiden ja nuorisojärjestöjen edustajia keskustelemaan nuorisotyöstä. Konferenssiin on ilmoittautunut 240 osallistujaa 28 EU-maasta.

Konferenssi keskittyy nuorisotyöhön ja nuorten näkökulmaan nuorisotyöntekijöiden koulutuksen kehittämisessä. Konferenssin tavoitteena on edistää nuorten ja päättäjien välistä vuoropuhelua ja varmistaa nuorten osallistuminen heitä koskevaan päätöksentekoon.

Nuorisokonferenssin viisi teemaa, jotka liittyvät nuorisotyöhön ja nuorten elämään. Nuorisotyötä käsitellään kestävä kehityksen, monikulttuurisuuden, digitaalisuuden, työllisyyden ja palvelujen saavutettavuuden näkökulmista.

"Suomen EU-puheenjohtajakauden avaaminen nuorisokonferenssilla on arvovalinta. On ilo päästä luotaamaan nuorisotyön tulevaisuutta eurooppalaisten nuorisoalan ammattilaisten, tutkijoiden, päättäjien ja nuorten kanssa. Nuorten osallisuus ei ole Helsingin konferenssissa pelkkää juhlapuhetta; nuoret ja nuorisojärjestöt ovat olleet mukana konferenssin valmistelussa sen alusta asti”, Saarikko sanoo.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko avaa konferenssin 1. heinäkuuta. Myös komissaari Tibor Navracsics osallistuu konferenssiin.

Suomen EU-puheenjohtajakauden painopisteenä nuorisoalalla ovat nuorisotyön ja sen laadun edistäminen, nuorisotyöntekijöiden koulutuksen edistäminen sekä digitaalinen nuorisotyö. Suomen tavoitteena on edistää EU:n nuorisopolitiikan ja –strategian periaatteita: ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja syrjimättömyyttä, osallisuutta ja osallistumista.

EU:n nuorisodialogi tarkoittaa nuorten ja päättäjien välistä keskustelua jostakin tietystä aiheesta. Sen avulla halutaan ottaa nuoret huomioon ja mukaan EU:n nuorisopolitiikasta päätettäessä.

Nuorisoasioista vastaavan ministeri Saarikon mukaan Suomen tavoitteena on edistää kaikkien nuorten osallistumista ja osallisuutta. ”Tavoitteena on erityisesti lisätä nuorten osallistumista päätöksentekoon, myös sellaisten nuorten, joilla on vähemmän mahdollisuuksia ja sellaisten, jotka eivät toimi nuorisojärjestöissä”, sanoo ministeri Saarikko.

Lisätietoja: ylitarkastaja Merja Hilpinen, p. 02953 30418

Muualla verkossa

Suomen EU-puheenjohtajuus 

Annika Saarikko Nuoriso