Hyppää sisältöön

Viranomaisyhteistyön tehostamista antidopingasioissa selvitetty

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 20.3.2015 9.15
Uutinen

Ministeri Carl Haglund asetti lokakuussa 2014 työryhmän, joka tehtävänä oli varmistaa tämän vuoden alusta käyttöön otetun uuden antidopingsäännöstön asianmukainen toimeenpano sekä tehokas viranomaisyhteistyö Suomessa.

Työryhmä ehdottaa, että Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n ja eri viranomaistahojen yhteistyötä helpotetaan ja kehitetään ensi vaiheessa niiden välisillä yhteistyöneuvotteluilla ja niiden pohjalta tehtävillä yhteyshenkilöiden nimeämisillä sekä mahdollisesti yhteisymmärryspöytäkirjoilla.

ADT ry aloittaa neuvottelut yhteistyöstä ainakin poliisin, tullin, Valtakunnansyyttäjänviraston sekä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. Yhteistyössä sovitaan nykyisen lainsäädännön puitteissa tietojen vaihdosta ja esimerkiksi koulutuksesta.

Työryhmä ehdottaa lisäksi, että osana urheilun eettisten kysymysten hallinnointia tarkastellaan tulevaisuudessa myös ADT ry:n aseman vahvistamistarvetta sekä dopingin ja urheilumanipuloinnin estämiseen liittyvää lainsäädäntöä. Esityksillä ei ole taloudellisia vaikutuksia.

Julkaisu sähköisenä

Lisätietoja: johtaja Harri Syväsalmi, OKM, p. 0295 3 30305 ja ylitarkastaja Heidi Sulander, OKM, p. 0295 3 30298