Hyppää sisältöön

Valtion nuorisoasiain neuvottelukunta ja arviointi- ja avustustoimikunta asetettiin

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 25.8.2011 12.36
Tiedote -

Valtioneuvosto asetti 25.8. uuden valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan (NUORA) ja arviointi- ja avustustoimikunnan. Molempien nelivuotiset toimikaudet alkavat 1.9.2011.

Nuorisoasiain neuvottelukunta toimii nuorisotyön ja -politiikan asiantuntijaelimenä. Neuvottelukunnan tehtävänä on muun muassa antaa opetusministeriölle lausunto nuorisopolitiikan kehittämisohjelmasta ja arvioida vuosittain ohjelman toteutumista, tehdä esityksiä nuoria koskeviksi ohjelmiksi ja toimenpiteiksi sekä tuottaa tietoa nuorista ja heidän elinoloistaan.

Toimikunnan jäsenet ovat nuorten kasvu- ja elinoloihin perehtyneitä henkilöitä. Heitä ovat ehdottaneet tehtävään valtakunnalliset nuorisojärjestöt ja nuorisotyötä tekevät järjestöt.

Neuvottelukuntaan nimettiin puheenjohtajaksi kansanedustaja Antti Lindtman ja varapuheenjohtajiksi kultaseppä Inka Venetvaara ja förbundsordförande Fredrika Åkerö. Jäseniksi nimettiin nuoriso- ja järjestötoiminnan suunnittelija Johanna Andersson, puheenjohtaja Li Andersson, merkonomi Hunderra Assefa, puheenjohtaja Johan Ekman, puheenjohtaja Simon Elo, oikeustieteen ylioppilas Antti Häkkänen, puheenjohtaja Timo Kontio, puheenjohtaja Anna Mellin, yliopistonlehtori Kari Paakkunainen, kansanedustaja Sirpa Paatero, opettaja Sirpa Pursiainen, pääsihteeri Aija Salo, kansanedustaja Mikko Savola, pääsihteeri Jukka Tahvanainen ja nuorisotyön päällikkö Suvi Tuominen.

Arviointi- ja avustustoimikunta tekee opetusministeriölle vuosittain esitykset valtakunnallisille nuorisojärjestöille ja nuorisotyön palvelujärjestöille myönnettävistä valtionavustuksista sekä antaa ministeriölle lausuntoja avustusten jaosta. Lisäksi se tekee ministeriön pyynnöstä arviointeja avustettavien järjestöjen toiminnasta.

Arviointi- ja avustustoimikunnan puheenjohtajaksi nimettiin toiminnanjohtaja Tuomas Nurmela ja varapuheenjohtajaksi tiedottaja Heta Välimäki. Jäseniksi nimettiin diakoniajohtaja Matti Helin, diplomingenjör Anna Jern, ekonomi Risto Kaukiainen, johtaja Seppo Lahtinen, kansanedustaja Sari Palm, kampanjapäällikkö Ville Tuominen ja suunnittelija Marjo Katajisto.

Lisätietoja:
-johtaja Georg Henrik Wrede (OKM), puh. 0400 810077