Hyppää sisältöön

Terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan ohjausryhmä on asetettu

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 28.10.2015 10.21
Uutinen

Pääministeri Sipilän hallitusohjelman tavoitteisiin kuuluu hyvinvoinnin ja terveyden parantaminen. Opetus- ja kulttuuriministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö asettivat Terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan ohjausryhmän varmistamaan, että hallitusohjelman mukaiset kansalaisten liikkumisen edistämiseen liittyvät kirjaukset toteutuvat.

Ohjausryhmän tehtäviin kuuluu johtaa ja koordinoida valtakunnallisesti Muutosta liikkeellä! -linjausten toimeenpanoa. Se seuraa ja arvioi toimenpiteiden toteutumista ja vaikuttavuutta erikseen sovittavien indikaattoreiden avulla. Lisäksi ryhmä suunnittelee ja toteuttaa toimenpiteitä liikunnan poikkihallinnolliseen yhteistyöhön valtakunnallisella tasolla.

Terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan linjausten toimeenpano sisältyy hallituksen kärkihankkeeseen Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta hallitusohjelman toteuttamisessa.

Ryhmän puheenjohtajina toimivat johtaja Taru Koivisto sosiaali- ja terveysministeriöstä sekä ylijohtaja Esko Ranto opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Ryhmän toimikausi on 7.10.2015-31.5.2019.

Lisätietoja:
Johtaja Taru Koivisto, STM, p. 0295 163 323, [email protected]
Ylitarkastaja Mari Miettinen, STM, p. 0295 163 333, [email protected]
Valtion liikuntaneuvoston pääsihteeri Minna Paajanen, OKM, p. 0295 3 30239, [email protected]

Terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan ohjausryhmän asettamiskirje (STM065:00/2015). Linkki: http://stm.fi/hankkeet (hae hankkeita)

Terveyttä edistävä liikunta (OKM)

Muutosta liikkeellä! Valtakunnalliset yhteiset linjaukset terveyttä ja hyvinvointia edistävään liikuntaan 2020