Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen:
Taitaja-tapahtuma on ammatillisen huippuosaamisen näyteikkuna

Opetus- ja kulttuuriministeriö 15.5.2017 18.00
Tiedote

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen avasi maanantaina ammattitaidon SM-kisat eli Taitaja2017-tapahtuman Helsingin messukeskuksessa. Tämänvuotinen Taitaja-tapahtuma on Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma.

– Taitaja-tapahtuma on näyteikkuna satavuotiaan Suomen ammatillisen osaamisen huipulle. Paras tapa lisätä ammatillisen koulutuksen arvostusta ja kiinnostavuutta on näyttää, millaista huippuosaamista ammatillinen koulutus tuottaa jo nyt, ja millaista se voisi tulevaisuudessa. Juuri siinä Taitaja on parhaimmillaan, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoi puheessaan.

Ministeri Grahn-Laasonen muistutti, että yhteiskuntamme muuttuessa myös ammatillisen koulutuksen tulee elää ajassa.

– Maailman muutoksessa koulutusjärjestelmän on oltava suunnannäyttäjä, ei vain passiivinen reagoija. Meneillään oleva ammatillisen koulutuksen reformi on suurin koulutusuudistus kahteen vuosikymmeneen. Reformin tarkoituksena on, että ammattiosaajamme pystyvät vastaamaan työelämän muuttuviin osaamistarpeisiin yhä paremmin.

– Teknologian kehitys muuttaa pysyvästi tapojamme tehdä työtä. Nyt tehtävässä reformissa kaiken keskiössä on oppija. Tulevaisuuden koulutuksessa painotetaan erityisesti oppimaan oppimisen taitoja. Näin ammatillisen oppilaitoksen käyvät nuoret voidaan valmistaa kohtaamaan muuttuvan työelämän tarpeet.

Puheensa lopuksi ministeri kannusti kaikkia Taitaja-kilpailun finalisteja.

– Huippuosaajaksi kehitytään vain määrätietoisella harjoittelulla ja oman osaamisen jatkuvalla kehittämisellä. Taitaja-kilpailun osallistujat ovat kaikki oman alansa ehdottomia huippuja. Jokainen tänne asti päässyt on voittaja, vaikka parhaista parhaimmat palkitaankin vasta torstaina.

Lisätietoja: erityisavustaja Henrik Vuornos p. 044 2534444

Ammatillinen koulutus Koulutus Sanni Grahn-Laasonen