Hyppää sisältöön

Valtio osallistuu Olympiastadionin perusparannukseen

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 16.5.2012 10.59
Tiedote -

Talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi 16. toukokuuta valtion osallistumista Helsingin Olympiastadionin perusparannuksesta aiheutuviin kustannuksiin. Valtion osuus perusparannushankkeen kustannuksista on enintään puolet. Rahoitus osoitetaan veikkausvoittovaroista purkamalla Veikkaus Oy:n jakamattomia voittovaroja.

Valtion osallistumisen edellytyksenä on, että Helsingin kaupunki osallistuu Olympiastadionin perusparannuskustannuksiin valtion kanssa samansuuruisella osuudella. Valtion ja Helsingin kaupungin välisessä sopimuksessa sovitaan, että kaupunki vastaa omistamansa stadionin asianmukaisesta kunnossapidosta perusparannuksen valmistuttua.

Perusparannuksen tarkoituksena on, että Olympiastadion pystyy jatkossa isännöimään kansainvälisiä suurtapahtumia. Olympiastadionin nykyiset tilat, pintarakenteet sekä tekniset järjestelmät ovat käyttöikänsä päässä. Stadionilla on nykyisessä kunnossaan käyttöikää 5-10 vuotta. Perusparannus vastaa ajanmukaisen käyttötarkoituksen vaatimuksia ja turvaa stadionin käyttötalouden.

Perusparannuksen kustannusten hallitsemiseksi hankkeelle asetetaan ohjausryhmä, johon valtiovarainministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin kaupunki ja Stadion-säätiö nimeävät edustajat. Senaatti-kiinteistöistä nimetään ohjausryhmään pysyvä asiantuntija.

Vuosille 2012–2018 ajoittuvan perusparannuksen kustannukset ovat Stadion-säätiön tarveselvityksen ja sen sisältämän tilaohjelman perusteella tehdyn laskennan mukaan yhteensä 197 miljoonaa euroa (alv 0 %). Hankkeen kokonaiskustannukset täsmentyvät hankesuunnitelman valmistuttua.


Lisätietoja:
- johtaja Harri Syväsalmi (OKM), puh. 0295 3 30305, 040 557 7725
- erityisavustaja Jussi Saramo, puh. 041 503 4000