Sivistys 100 –juhlaseminaari itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi

Opetus- ja kulttuuriministeriö 4.12.2017 16.03
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö kunnioitti 100-vuotiasta itsenäistä Suomea sivistyksen juhlaseminaarissa. Ohjelma tuo monipuolisesti esiin sivistystä Suomen menestystekijänä niin kuluneiden sadan vuoden aikana kuin tulevaisuudessa. Yli 600 kutsuvierasta osallistui Sivistys 100 -juhlaseminaariin 4.12.2017.

Suomen menestys perustuu tulevaisuudessakin luovuuteen, sivistykseen ja osaamiseen ja niiden monipuoliseen hyödyntämiseen.  Juhlaseminaarissa tuotiin esille opetus- ja kulttuuriministeriön toimialoja varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin ja tieteeseen, taiteesta ja kulttuurista kansainväliseen menestykseen, arjen liikunnasta huippu-urheiluun. Tilaisuudessa puhuivat opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ja eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho.

Juhlaseminaari kokosi yhteen sivistyksen parissa vaikuttavia sidosryhmien edustajia. Presidentti Tarja Halonen kunnioitti läsnäolollaan seminaaria. Paikalla oli myös entisiä opetus- ja kulttuuriministereitä.  

- Tavoitteemme on, että Suomi on osaamisen, luovuuden ja osallisuuden kärkimaa. Meillä on tavoitteen saavuttamiseen erinomaiset lähtökohdat, kun hyödynnämme ja ennakoivasti kehitämme inhimillisiä voimavarojamme ja vaadimme itseltämme vaikuttavia tuloksia. Kunnioitamme parhaiten edeltävien sukupolvien työtä jättämällä tuleville polville entistä paremmat lähtökohdat, sanoo opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen.

Lisätietoja:
- kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, puh. 0295 3 30182
- viestintäjohtaja  Marjo Merivirta-Helle, puh. 040 701 9525

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen puhe
Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terhon puhe

Kutsuvieraille tarjottiin ammatillisen koulutuksen leipuri- ja kondiittoriopiskelijoille suunnatun juhlaleivoskilpailun voittanut Vapaus –leivos.
Omian opiskelijat voittivat Sivistys100-juhlaleivoskilpailun.