Hyppää sisältöön

Selvitys: Opetushallituksesta ja CIMO:sta uusi keskusvirasto

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 16.3.2015 12.57
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä on selvittänyt edellytyksiä Opetushallituksen ja Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMOn yhdistämiselle.

Työryhmä esittää, että Opetushallituksesta ja CIMOsta muodostetaan uusi, opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaan kuuluva keskusvirasto. Uusi organisaatio jatkaisi Opetushallituksen ja CIMOn toimintaa ja nykymuotoinen Opetushallitus ja CIMO lakkaisivat olemasta.

Uusi organisaatio olisi näkyvä kansallinen ja kansainvälinen toimija. Se edistäisi koulutuksen kehittämistä ja kansainvälistymistä koko toimialallaan. Se huolehtisi viranomaistehtävistä ja palvelisi monipuolisesti asiakkaita, sidosryhmiä, ministeriöitä ja muita viranomaisia.

Uusi organisaatio olisi vahva kumppani koulutuksen ja opetuksen, tutkimuksen, työelämän, kulttuurin ja nuorisotyön alalla toimiville. Varsinaisten viranomais- ja kehittämistehtävien lisäksi uusi organisaatio voisi esityksen mukaan tarjota liiketoimintana koulutus- ja konsultaatiopalveluja.

Uusi organisaatio olisi mahdollista perustaa aikaisintaan vuoden 2017 alusta. Uutta organisaatiota koskeva hallituksen esitys on annettavissa loppukeväällä 2016. Uudistusta koskevat budjettivaikutukset tulee ottaa huomioon vuoden 2017 talousarvioehdotuksen valmistelussa.

Työryhmän esitykseen sisältyy kaksi eriävää mielipidettä.

Selvitysraportti

Lisätietoja:
kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, puh. 02953 30182
hallitusneuvos Merja Leinonen, puh. 02953 30191