Seinäjoen kaupunginkirjastolle valtakunnallinen erityistehtävä

Opetus- ja kulttuuriministeriö 2.4.2019 11.20
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt antaa lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallisen erityistehtävän Seinäjoen kaupunginkirjastolle 1.1.2020 alkaen. Valtakunnallisen erityistehtävän hoitamista varten Seinäjoen kaupunginkirjasto saa vuosittain erillistä valtionavustusta.

Lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävällä valtakunnallisella erityistehtävällä vahvistetaan kaikkien yleisten kirjastojen toimintaedellytyksiä lasten ja nuorten monipuolisen lukutaidon edistäjinä. Kyse on kansallisen lukutaitofoorumin linjausten toimeenpanosta.

- Seinäjoen kaupunginkirjastolla on vahvaa näyttöä pitkäjänteisestä ja suunnitelmallisesta lukemisen edistämistyöstä ja yhteistyöverkostoissa toimimisesta lasten ja nuorten lukutaidon edistämiseksi, sanoo ministeri Sampo Terho.

Erityistehtävää hoitavan kirjaston tehtävänä on muun muassa lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen kehittämisen valtakunnallinen koordinaatio ja toimijaverkoston luominen sekä lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävän osaamisen kehittäminen kirjastoissa.

Lisätietoja: kulttuuriasiainneuvos Leena Aaltonen, OKM, p. 02953 30344

Aiheeseen liittyvää

Kirjastot Koulutus Kulttuuri