Pohjoismaiset kulttuuriministerit keskustelivat pakolaisten ja maahanmuuttajien kotouttamisesta sekä kulttuurisesta ilmaisunvapaudesta

Opetus- ja kulttuuriministeriö 2.5.2016 13.22
Uutinen

Pohjoismaiset kulttuuriministerit tapasivat maanantaina 2.5. Helsingissä. Kokouksessa ministerit keskustelivat kulttuurin roolista pakolaisten kotouttamisessa ja päättivät alustavasti vuoden 2017 Pohjoismaiden kulttuuriministerineuvoston budjetista

Kokouksessa ministerit kävivät keskustelua kulttuurin roolista pakolaisten ja maahanmuuttajien kotouttamisessa. Keskustelun johti opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ja sen tavoitteena oli jakaa kokemuksia kulttuurin avulla tapahtuvista kotouttamisprosesseista sekä tunnistaa tarpeet ja mahdollisuudet yhteispohjoismaisille aloitteille. Ministerit saivat myös kuulla suomalaisesta Turvapaikkana museo -hankkeesta, jossa museot tarjoavat vapaa-ajan aktiviteetteja maahanmuuttajataustaisille Suomeen saapuville nuorille.

Ensi vuoden budjettiin sisällytettiin mm. yhteispohjoismainen kirjastohanke. Hankkeen tarkoituksena on poistaa päällekkäisyydet maahanmuuttajille tarkoitettujen e-kirjojen ja muun digitaalisen median hankinnoissa.

Pohjoismaisessa kulttuuriministerikokouksessa allekirjoitettiin myös yhteinen julkilausuma kulttuurisesta moninaisuudesta ja taiteilijoiden ilmaisunvapaudesta.

Julkilausuma (englanniksi)

Lisätietoja:
- Kulttuuriasiainneuvos Annika Söderlund, puh. 0295 3 30382


Lue lisää ministerineuvoston tiedotteesta