Hyppää sisältöön

Pikaisten selvitys- ja tutkimustarpeiden määrärahat haussa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 2.9.2015 9.29
Uutinen

Valtioneuvosto on asettanut haettavaksi päätöksentekoa tukevan selvitys- ja tutkimustoiminnan määrärahoja. Opetus- ja kulttuuriministeriön osalta on julistettu haettavaksi määräraha teemasta "oppimisympäristöjen digitalisaation nykytilanne ja opettajien valmiudet hyödyntää digitaalisia oppimisympäristöjä opetuksessa".

Haulla täydennetään valtioneuvoston vuoden 2015 selvitys- ja tutkimussuunnitelman toimeenpanoa. Suunnitelmassa varattiin nyt haettavaksi julistetut määrärahat (yhteensä 525 000 €) valtioneuvoston ja sen ministeriöiden määrittelemiin pikaisiin selvitys- ja tutkimustarpeisiin.

Selvitys- ja tutkimustoiminnan tavoitteena on luoda perusta tutkimustiedon systemaattiselle ja laaja-alaiselle käyttämiselle päätöksenteossa, tiedolla johtamisessa ja toimintakäytännöissä.

Haku on jaettu kuuteen eri teemaan, joille on nimetty kullekin oma vastuuministeriö. Vastuuministeriö vastaa hakemusten sisällöllisestä arvioinnista ja tekee esityksen valtioneuvoston kanslialle selvitys- ja tutkimustoiminnan valinnasta.

Haut on tarkoitettu erilaisille organisaatioille, kuten korkeakouluille, tutkimuslaitoksille, yrityksille ja järjestöille, tai näiden muodostamille konsortioille, joissa voi olla mukana myös kansainvälisiä organisaatioita. Haettavaksi julistettavissa teemoissa ei myönnetä avustuksia palveluja suorittavien omiin tutkimus- ja kehittämishankkeisiin.

Hakemuslomake liitteineen tulee toimittaa viimeistään 16.9.2015 klo 15.00 valtioneuvoston kansliaan osoitteeseen [email protected] . Päätökset käynnistettävistä selvitys- ja tutkimushankkeista pyritään tekemään lokakuun alussa.



Lisätietoja ja hakulomakkeet on saatavilla valtioneuvoston kanslian verkkosivuilta: http://vnk.fi/selvitys-ja-tutkimusrahoituksen-hakeminen