Hyppää sisältöön

Pekka Kauhasen teoksesta Talvisodan kansallinen muistomerkki

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 11.12.2013 8.00
Tiedote -

Talvisodan kansallisen muistomerkkikilpailun on voittanut taiteilija Pekka Kauhasen ehdotus. Palkintolautakunta katsoi ehdotuksen olevan puhutteleva ja uudenlainen sotilasmonumentti, joka onnistuneesti symbolisoi talvisodan ajankohtaa ja tunnelmia. Teoksen sanoma ja koko vakuuttavat. Valon käyttö muistomerkin osana on ansiokasta, ja aukollinen jalustaratkaisu on mielenkiintoinen. Monumentin sijoitus torille on varmaotteista.

Kevättalvella alkaneeseen taidekilpailuun lähetetyistä 258 luonnoksesta jatkoon valittiin kuusi ehdotusta. Mukana olivat arkkitehti Abel Groenewolt, kuvanveistäjät Pekka Kauhanen, Olli Mantere ja Anssi Pulkkinen sekä yhteisluonnoksella arkkitehti Kai van der Puij ja muotoilija Timo Ripatti.

Kaikki kilpailuun osallistuneet ehdotukset ovat näytteillä Helsingin Kampissa (Runeberginkatu 4 C) ajalla 12.-14.12.2013.

Aloite kansallisen muistomerkin pystyttämisestä tuli Talvisotayhdistykseltä. Hankkeen suojelijana toimii presidentti Martti Ahtisaari.

Opetus- ja kulttuuriministeriön lisäksi valtioneuvoston kanslia, puolustusministeriö, Pääesikunta, Helsingin kaupunki, Talvisotayhdistys ry, Suomen Rahapaja Oy sekä veteraanijärjestöt ovat edustettuina Talvisodan muistomerkkitoimikunnassa.

Lisätietoja:
- palkintolautakunnan puheenjohtaja, ylijohtaja Riitta Kaivosoja, p. 0295 3 30129
-muistomerkkitoimikunnan sihteeri Ilkka Kouri, p. 040 504 8900, [email protected]

www.minedu.fi/talvisota

www.talvisota.fi/talvisotayhdistys