Hyppää sisältöön

Opiskelijoiden oikeusturvalautakunta nimitettiin

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 18.12.2014 12.59
Uutinen

Valtioneuvosto nimitti torstaina opiskelijoiden oikeusturvalautakunnan toimikaudeksi 1.1.2015 - 31.12.2017.

Lautakunnan puheenjohtaja on ylituomari Heikki Jukarainen (Hämeenlinnan hallinto-oikeus) ja varapuheenjohtaja hallinto-oikeustuomari Ulla-Maarit Heljasvuo (Hämeenlinnan hallinto-oikeus).

Jäseniä ovat: kuntayhtymän johtaja, rehtori Antti Lahti (Sastamalan koulutuskuntayhtymä), johtaja Kimmo Kumlander, (Humanistinen ammattikorkeakoulu), palvelujohtaja Kati Kettunen (Helsingin yliopisto), lääkintöneuvos Markus Henriksson (Valvira), ylilääkäri Päivi Pynnönen (YTHS), lääkäri Noora Seilo (Tampereen kaupunki), opintopsykologi Tiina Tuominen (Suomen Psykologiliitto), työmarkkinalakimies Sanna Haanpää (Opetusalan ammattijärjestö, OAJ ry), Veli-Matti Taskila (SAMOK ry) ja sosiaalipoliittinen asiantuntija Laura Kyntölä (SAKKI ry).

Lautakunnassa on sivutoiminen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kymmenen muuta sivutoimista jäsentä. Muilla jäsenillä on kullakin henkilökohtainen varajäsen. Lautakunnan puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajalla tulee olla oikeustieteen ylempi korkeakoulututkinto. Muista jäsenistä vähintään yhdellä tulee olla ammatillisen koulutuksen, yhdellä korkeakoulusektorin, yhdellä lääketieteen, yhdellä opiskelijaterveydenhuollon ja yhdellä muun opiskelijahuollon asiantuntemusta. Lautakunnassa tulee olla myös opetushenkilöstön ja opiskelijoiden edustus.

Opiskelijoiden oikeusturvalautakunta toimii ensimmäisenä muutoksenhakuasteena opiskeluoikeuden peruuttamista ja palauttamista koskevissa asioissa ammatillisessa koulutuksessa, ammatillisessa aikuiskoulutuksessa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa.

Lisätietoja: Hallitussihteeri Aino Still (OKM), puh. 02953 30396