Hyppää sisältöön

Opetus- ja kulttuuriministeriön organisaatiouudistus vahvistaa kärkihankkeiden toimeenpanoa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 9.6.2015 13.39
Tiedote

Hallituksen kärkihankkeiden tehokkaan toimeenpanon varmistamiseksi opetus- ja kulttuuriministeriön organisaatiota uudistetaan. Koulutuspolitiikan osastosta muodostetaan yleissivistävän koulutuksen osasto ja ammatillisen koulutuksen osasto elokuun alusta 2015. Aikuiskoulutuspolitiikan yksikön tehtävät integroidaan kiinteäksi osaksi eri osastojen toimintaa.

- Johtamalleni opetus- ja kulttuuriministeriölle osoitettiin hallitusohjelmassa kuusi kärkihanketta. Niiden tehokkaaksi toteuttamiseksi ministeriön toimintatapoja ja organisaatiota uudistetaan. Näin saamme ministeriön henkilökunnan osaamisen ja asiantuntemuksen parhaalla mahdollisella tavalla käyttöön, toteaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Perusopetuksen oppimisympäristöjen kehittäminen, digitalisaatio ja pedagogiikan uudistaminen luovat pohjaa tulevaisuuden osaamiselle. Ammatillisen koulutuksen reformissa kootaan yhteen ohjaus- ja rahoitusjärjestelmään ammatillinen peruskoulutus ja aikuiskoulutus. Korkeakouluja koskevana kärkihankkeena on opintojen vauhdittaminen, tutkimuksen vaikuttavuuden parantaminen ja talouden pohjan vahvistaminen pääomittamalla korkeakouluja. Koulutusviennin edistäminen tuo uusia mahdollisuuksia koko koulutusjärjestelmälle.

Taiteen ja kulttuurin saatavuutta vahvistetaan erityisesti taiteen perusopetuksessa ja lasten- ja nuorten kulttuurissa. Kouluihin tuodaan myös liikuntaa jokaiseen koulupäivään laajentamalla Liikkuva koulu -hanketta. Nuorten osallisuutta vahvistavaa ja syrjäytymistä ehkäisevää yhteisötakuuta viedään eteenpäin yhdessä muiden ministeriöiden kanssa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön organisaatiouudistus astuu voimaan 1.8.2015.

Lisätietoja:
- kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, puh. 0295 3 30182
- erityisavustaja Kristiina Kokko puh. 050 342 3654, [email protected]