Opetus- ja kulttuuriministeriö SuomiAreenassa

Opetus- ja kulttuuriministeriö 25.6.2015 10.58
Tiedote

Kesän SuomiAreenan teemana on opetus ja kulttuuri. Opetus- ja kulttuuriministeriö on yksi tapahtuman pääyhteistyökumppaneista. Ministeriö järjestää koulutusaiheisen paneelikeskustelun keskiviikkona 15.7. ja kulttuuriaiheisen torstaina 16.7. Lisäksi Kansalaistorilla on keskiviikosta perjantaihin OKM-teltta. Teltalla voi tutustua muun muassa erilaisiin oppimispeleihin.

Keskiviikkona 15.7. pidettävän koulutusaiheisen paneelikeskustelun aiheena on Paremman oppimisen paikka. Keskusteluun osallistuvat opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen sekä tutkija Heidi Harju-Luukkainen, Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykoski, rehtori Ari Pokka ja vuoden 2015 Taitajien Taitaja Emeliina Papinniemi. Keskustelun vetää opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen.

Torstain 16.7. kulttuurikeskustelu käydään aiheesta Verta, hikeä ja kyyneliä vai iloa, luovuutta ja rajojen rikkomista? Toimittaja Matti Röngän luotsaamassa keskustelussa kuullaan näkemyksiä siitä, ketä varten ja millä hinnalla taide- ja urheilusuorituksia tehdään. Keskustelemassa ovat ministeri Grahn-Laasonen, muusikko Ismo Alanko, kuvataitelija Anna Tuori, lentopalloilija, beach volley -pelaaja Riikka Lehtonen ja jääkiekkolegenda Veli-Pekka Ketola.

Torstaina 16.7. järjestetään myös koulutusvientiä pohtiva paneelikeskustelu. Sen järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriö, ulkoministeriö, Team Finland, Tekes ja Finpro. Keskustelijoina ovat ministeri Grahn-Laasonen, Educluster Finlandin toimitusjohtaja Jan-Markus Holm, Viope Solutionsin hallituksen puheenjohtaja Mika Lackman ja vararehtori Mikko Naukkarinen. Moderaattorina toimii Funzin perustaja Aape Pohjavirta, ja paneelin jälkisanat lausuu lähetystöneuvos Riitta Swan ulkoministeriöstä.

Kansalaistorin teltalla on mahdollisuus keskustella koulutuksen ja kulttuurin ajankohtaisista kysymyksistä asiantuntijoiden kanssa. Keskiviikkona painotetaan koulutusasioita, torstaina kulttuuria ja perjantaina liikuntaa. Teltalla voi myös testata monia mielenkiintoisia oppimispelejä ja tavata urheilijoita.

SuomiAreena on avoin yhteiskunnallinen kesätapahtuma, joka järjestetään Porissa 11.–17.7.

Lisätiedot:
viestintäjohtaja Marjo Merivirta-Helle, puh. 02953 30210 ja 040 701 9525 (paikalla 29.6. alkaen)
tiedottaja Minna Kuisma, puh. 02953 30207 ja 050 564 8096

Linkit:
OKM:n SuomiAreena-sivu
SuomiAreena.fi