Opetus- ja kulttuuriministeriö mukana SuomiAreenassa

Opetus- ja kulttuuriministeriö 6.7.2017 13.33
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää yhdessä Posti Groupin, Sivistystyönantajien, Skills Finlandin ja Suomen Taiteilijaseura ry:n kanssa torstaina 13.7. klo 15.15-16.30 SuomiAreenan Purje-lavalla keskustelutilaisuuden aiheesta: ”Suomi 100 vuoden päästä: Neljä ratkaisua tulevaisuuden osaajille. Koulutus. Työelämä. Taitajat. Taiteilijat.” Keskustelussa pohditaan, millaista on tulevaisuuden työelämä ja miten koulutuksella vastataan sen tarpeisiin.

Keskustelijoina ovat opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, rehtori, toimitusjohtaja Tiina Immonen, MERCURIAsta, Skills Finland/Suomen ammattitaitomaajoukkueen edustaja, kokki Johan Kurkela, Posti Groupin Postipalveluiden johtaja Turkka Kuusisto, toimitusjohtaja, omistaja Pia Lemmetty, Mamwork Oy:stä ja Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran teemajohtaja Timo Lindholm.
 
Keskustelun taustalla Taitajat ja Taiteilijat ratkovat ongelmaa tulevaisuuden oppimisympäristöistä. Taitajia edustavat SAKKI ry ja OSKU ry, Taiteilijoita edustaa taiteilijaryhmä Tampereen Taidehalli. Tilaisuuden juontavat toimittaja, tuottaja Baba Lybeck ja Suomen Taiteilijaseuran viestintäpäällikkö Miisa Pulkkinen.

Tervetuloa kuuntelemaan keskustelua ja seuraamaan ongelman ratkaisua! Tilaisuutta voi seurata myös suorana ja tallenteena verkossa osoitteessa https://www.katsomo.fi/#!/jakso/786915

OKM:n ministerit muissa SuomiAreenan tilaisuuksissa

Opetus- ja kulttuuriministeriön ministerit sekä kansliapäällikkö ovat mukana SuomiAreenalla myös muiden järjestäjien tilaisuuksissa.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen osallistuu tiistaina 11.7. klo 11.45-13 OAJ:n ja Porin kaupungin järjestämään keskusteluun ”Kantaako koulutus, katoaako satavuotinen sivistys?” (BEPOP-lava). Lisäksi ministeri Grahn-Laasonen ottaa vastaan arkkipiispa Kari Mäkisen istuttaman puuntaimen torivartissa tiistaina 11.7. klo 10-10.20 (MTV-lava). Puu luovutetaan ministerille reformaation juhlavuoden kunniaksi toivon symbolina ja näin kannustetaan Suomen vastuuta ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä. Tempaus liittyy Istuta Toivon puu -kampanjaan, jolla Lähetysseura kutsuu reformaation juhlavuoden kunniaksi seurakuntia ja yksityisiä henkilöitä mukaan istuttamaan metsää Tansaniaan.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho osallistuu keskiviikkona 12.7. klo 15.15-16.30 keskustelutilaisuuteen ”Suomi 100! Luovuus 1000! – Avaimet menestykseen. Luovilta aloilta talouskasvua ja hyvinvointia” (Puuvillan kauppakeskus). Tilaisuuden järjestävät Gramex, Kopiosto, Sanasto, Teosto, Suomen freelance-journalistit, Suomen Journalistiliitto ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto.

Ministeri Terho on mukana Muutosterassilla yhdessä Lapuan piispan Simo Peuran kanssa keskiviikkona 12.7. klo 18.15-18.35 (MTV-lava). Muutosterassi on Suomi 100 -juhlavuoden ja evankelisluterilaisen kirkon 100 tuntia avoinna oleva tila, jossa jokainen voi istuttaa muutostoiveensa ja antaa ideansa. Aloitteisiin etsitään ratkaisuja yhdessä asiantuntijoiden ja päättäjien voimin.

Opetusministerin erityisavustaja Heikki Kuutti Uusitalo osallistuu Muutosterassilla Huomisen rakentajat - ratkaisupajaan torstaina 13.7. klo 13.30-15 (Antinkadun ja Gallen-Kallelankadun kulma). Työpajassa lapset ja nuoret etsivät yhdessä valtakunnan tason poliittisten ja kirkollisten toimijoiden kanssa ideoita siihen, miten lasten ja nuorten ääni kuuluisi paremmin tulevaisuuden yhteiskunnassa ja kirkossa. Ratkaisupajan tuotokset esitellään torstai-iltana Porin torin MTV3-lavalla ja niitä arvioivat ministeri Annika Saarikko ja piispa Björn Vikström.

Kansliapäällikkö Anita Lehikoinen osallistuu SuomiAreenalla Akavan keskustelutilaisuuteen ”Kuoliko sivistys? – Onko Suomi vielä sivistysvaltio?” tiistaina 11.7. klo 10-11.15 (Antinkatu 5).

Tarkat ohjelmatiedot löytyvät SuomiAreenan sivulta

Lisätietoja: viestintäjohtaja Marjo Merivirta-Helle, p. 02953 30210

Kirkollisasiat Koulutus Kulttuuri Sanni Grahn-Laasonen