Opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasonen myönsi liikunnan ansioristit ja -mitalit

Opetus- ja kulttuuriministeriö 26.2.2016 16.19
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt yhteensä 362 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin 38, ansioristejä 109, ansiomitaleja kullatuin ristein 79 ja ansiomitaleja 136 kappaletta.

- Suomalaisessa urheilu- ja liikuntakulttuurissa on pitkä vapaaehtoistyön perinne. Vapaaehtoistoiminta on keskeinen osa seurojen, alueorganisaatioiden ja valtakunnallisten liikuntaorganisaatioiden toimintaa. Nyt myönnettävillä ansioristeillä ja –mitaleilla haluamme osoittaa kiitollisuutta aktiivisesta ja arvokkaasta työstä, sanoo opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Tänä vuonna ansioristin kultaisena saivat Pertti Alaja (Espoo), Mauri Auvinen (Lappeenranta), Henrik Dettmann (Kauniainen), Timo Elo (Joensuu), Matti Harkko (Lappeenranta), Eino Honkanen (Joensuu), Juha Hämäläinen (Tampere), Aira Ikonen (Tampere), Sami Jouste (Kuortane), Kimmo Järvikangas (Helsinki), Kari Kesti (Siilinjärvi), Jukka Kirsi (Lahti), Jari Koivusalo (Sotkamo), Irma Kosonen (Helsinki), Kauko Kottonen (Turku), Kimmo Leinonen (Tampere), Martti Liinpää (Viiala), Yrsa Lingqvist (Helsinki), Ulla Lucenius (Vantaa), Vesa Martikkala (Joensuu), Bodil Mickels (Porvoo), Mauno Mäki-Töyli (Seinäjoki), Tarmo Napari (Lahti), Esko Parikka (Juuka), Jaakko Salonen (Helsinki), Jarkko Savola (Tampere), Rauno Segersvärd (Helsinki), Ilpo Seppälä (Helsinki), Markku Sipilä (Kaarina), Asko Tanhuanpää (Pyhäranta), Erkki Tervo (Keuruu), Jari Tuominen (Järvenpää), Arto Turkka (Tampere), Onni Vihersola (Vantaa), John Vikström (Turku), Timo Virolainen (Kokkola), Seppo Yli-Hannuksela (Ilmajoki) ja Tarmo Ängeslevä (Ylivieska).

Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947. Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle.

Lista ansioristin ja -mitalin saaneista on luettavissa opetus- ja kulttuuriministeriön www-sivuilta www.minedu.fi/OPM/Liikunta/palkinnot_ja_ansiomerkit

Lisätietoja:
- osastosihteeri Päivi Wathén, opetus- ja kulttuuriministeriö, puh. 02953 30341
- opetus- ja kulttuuriministerin erityisavustaja Matias Marttinen, puh. 044 269 3113