Hyppää sisältöön

OKM selvittää yksityisiä varhaiskasvatuspalveluita kyselyllä

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 4.12.2015 16.15
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö toteuttaa kaikkiin Manner-Suomen kuntiin kohdistuvan valtakunnallisen selvityksen yksityisistä varhaiskasvatuspalveluista. Selvitys toteutetaan joulukuun 2015 aikana. Varhaiskasvatuksen yksityisistä palveluista ei ole aikaisemmin tehty valtakunnallista tiedonkeruuta.

Kyselyn tavoitteena on saada kattavasti tietoa varhaiskasvatuksen yksityisten palvelujen muodoista, tukemisesta, henkilöstöstä, tiloista ja ympäristöistä, varhaiskasvatustoiminnasta sekä käytetyistä tietojärjestelmistä. Lisäksi tavoitteena on kartoittaa yksityisen varhaiskasvatustoiminnan palveluohjausta, ohjausta ja valvontaa, sekä yhteistyötä kunnan ja yksityisen varhaiskasvatuspalvelun välillä.

Selvitys koskee yksityisistä palveluista sekä ostopalveluna, palvelusetelillä että yksityisen hoidon tuella toteutettuja varhaiskasvatuspalveluja. Kyselyn aluksi kysytään myös kunnan itse järjestämistä varhaiskasvatuspalveluista. Kysymykset koskevat päiväkotitoimintaa, perhepäivähoitoa, esiopetusta ja vuorohoitoa.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään varhaiskasvatuksen valtakunnallisessa kehittämisessä sekä säädösvalmistelussa. Tulokset julkaistaan kevään 2016 aikana.

Kyselyn vastausaika päättyy 18.12.2015. Kysely on suunnattu kunnan varhaiskasvatuksesta vastaavalle johtajalle/viranhaltijalle tai hänen määrittelemälleen taholle. 


Lisätietoja: opetusneuvos Kirsi Alila (OKM), puh. 02953 30365