Hyppää sisältöön

Nuorten työssäoppimis- ja oppisopimusuudistukseen haettavissa valtionavustuksia yhteensä 5,6 miljoonaa euroa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 2.3.2015 15.17
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö julistaa haettavaksi valtionavustuksia nuorten oppisopimuskoulutuksen vahvistamiseksi. Hakuaika päättyy 27.3.2015.

Avustuksia voi hakea seuraaviin tarkoituksiin:

? Uusien oppisopimustyöpaikkojen hankkimiseen (1 miljoona euroa)
? Nuorten oppisopimuskoulutuksen edistämiseen (3,5 miljoonaa euroa)
? Korotettu koulutuskorvaus työnantajille (1,1 miljoonaa euroa)
? Nuorten työssäoppimis- ja oppisopimusuudistuksen kehittämishankkeiden hyvien käytäntöjen ja kokemusten levittämiseen (valtakunnallinen työseminaari) (30 000 euroa)

Nuorten oppisopimuskoulutuksen edistämisessä avustusta voi hakea kahteen uuteen painopistealueeseen: usean työnantajan kanssa järjestettävän oppisopimuskoulutuksen kehittämiseen tai ammatillisen koulutuksen keskeyttäneiden ja ylioppilaiden oppisopimuskoulutuksen edistämiseen. Hankkeissa voidaan kehittää myös lukion ja oppisopimuskoulutuksen yhdistelmämallia.

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurun mukaan usean työnantajan kanssa järjestettävä oppisopimuskoulutus soveltuu toteutettavaksi hyvin pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.

- Oppisopimuskoulutuksen aloittaminen lukion loppuvaiheessa puolestaan voi selkeyttää nuoren uranvalintaa ja olla uudenlainen polku työelämään.

Työssäoppimisen ja oppisopimuskoulutuksen uudistamisen toimenpideohjelman tavoitteena on lisätä nuorten oppisopimuskoulutusta, kehittää oppilaitosmuotoista ja oppisopimusmuotoista koulutusta yhdistäviä koulutusmalleja sekä nuorille suunnattua koulutusta ja työtä joustavasti yhdistäviä malleja. Toimenpiteet kohdennetaan alle 25-vuotiaille, vailla perusasteen jälkeistä tutkintoa oleville nuorille.

- Paljon on tehty nuorten oppisopimuskoulutuksen laajentamiseksi ja esimerkiksi edellisessä haussa painotettiin 2+1-mallin kokeiluja. Toivon, että työnantajat suhtautuvat myönteisesti näihin uusiin painopisteisiin ja saamme lisää nuoria oppisopimuskoulutukseen, sanoo ministeri Kiuru.

Hakulomakkeet ovat saatavissa ministeriön internet-sivuilta

Lisätietoja:
opetusneuvos Mari Pastila-Eklund (OKM), puh. 029 533 0249
erityisavustaja Mikko Koskinen (OKM), puh. 050 304 2007