Hyppää sisältöön

Nuorten oppisopimuskoulutuksen kehittämiseen lähes 3 miljoonaa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 30.4.2015 10.21
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 2 967 000 euroa valtionavustuksia nuorten oppisopimuskoulutuksen kehittämiseen osana nuorten työssäoppimis- ja oppisopimusuudistusta.

Avustuksia myönnettiin kaikkiaan 49 koulutuksen järjestäjälle. Uusina painopistealueina avustusta myönnettiin usean työnantajan kanssa järjestettävän oppisopimuskoulutuksen kehittämiseen ja ammatillisen koulutuksen keskeyttäneiden ja ylioppilaiden oppisopimuskoulutuksen edistämiseen. Hankkeissa voidaan kehittää myös lukion ja oppisopimuskoulutuksen yhdistelmämallia. Lisäksi avustusta myönnettiin korotetun koulutuskorvauksen maksamiseen .

Työssäoppimisen ja oppisopimuskoulutuksen uudistamisen toimenpideohjelman tavoitteena on lisätä nuorten oppisopimuskoulutusta, kehittää oppilaitosmuotoista ja oppisopimusmuotoista koulutusta yhdistäviä koulutusmalleja sekä nuorille suunnattua koulutusta ja työtä joustavasti yhdistäviä malleja. Toimenpiteet kohdennetaan alle 25-vuotiaille, vailla perusasteen jälkeistä tutkintoa oleville nuorille.

Lisätietoja:
opetusneuvos Mari Pastila-Eklund (OKM), puh. 02953 30249
erityisavustaja Mikko Koskinen, puh. 02953 30132

Myönnetyt avustukset oppisopimuskoulutukseen