Nuorisotyötä tekevien järjestöjen avustukset kasvavat

Opetus- ja kulttuuriministeriö 25.1.2016 8.34
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt 3,2 miljoonaa euroa 55 valtakunnalliselle nuorisotyötä tekevälle järjestöille kuluvan vuoden toimintaan. Järjestöille myönnettiin 200 000 euroa enemmän kuin viime vuonna. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista.

Avustuksen saajat ovat valtakunnallisia nuorisotyötä tekeviä järjestöjä ja yhteisöjä, joiden toiminnasta ainakin osa on nuorisotyötä ja joiden nuorisotyö on laajuudeltaan verrattavissa valtakunnallisen nuorisojärjestön toimintaan. Suurimpia avustuksen saajia olivat Suomen Nuorisoseurat, Suomen Setlementtiliitto, SETA ja Suomen lasten ja nuorten säätiö.

Nuorisotyötä tekevien valtakunnallisten järjestöjen avustukset ovat harkinnanvaraisia. Avustuksen tarvetta harkittaessa otetaan huomioon muun muassa järjestön suunniteltu ja toteutunut toiminta, toimintaan osallistuvien nuorten määrä, toiminnan vaikuttavuus ja kattavuus, taloudellinen tila, muut julkiset avustukset ja varsinaiseen toimintaan käytettävissä olevat varat.

Myönnetyt avustukset 2016 (pdf)

Lisätietoja:
- erityisavustaja Matias Marttinen (opetus- ja kulttuuriministerin lehdistösuhteet), p. 044 269 3113
- ylitarkastaja Marja N. Pulkkinen (OKM), p. 0295 3 30315
- arviointi- ja avustustoimikunnan pääsihteeri Sallamaarit Markkanen (OKM), p. 0295 3 330 319