[email protected] -seminaari esittelee pohjoismaista osaamista ja oppimisteknologiaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö 20.1.2016 10.05 | Julkaistu suomeksi 30.12.2016 klo 8.33
Uutinen

Nordic @ Bett –seminaari osa mittavaa oppimisteknologiaan keskittyvää Bettshow-tapahtumaa, joka järjestetään 21.1. Lontoossa. Seminaarin teemana on 21. vuosisadan taidot ja kuinka niiden oppimista voidaan edistää tieto- ja viestintätekniikalla. Seminaari on osa Suomen Pohjoismaisen ministerineuvoston puheenjohtajuutta.

Bettshow on maailman suurin oppimisteknologia-alan messutapahtuma, jossa käy vuosittain noin 35 000 osallistujaa. Tänä vuonna Suomi on mukana järjestämässä Nordic @ Bett -seminaaria messujen yhteydessä. Seminaaritapahtuman avaa Opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälä.

Seminaarin aikana oppilasryhmät esittelevät eri pohjoismaiden opetuskäytäntöjä, joissa on hyödynnetty digitaalisia työvälineitä, ja jotka oppilaat kokevat toimivaksi.

Suomea edustaa Vantaan Veromäen koulun 4. luokkalaisista koostuva ryhmä yhdessä opettajansa Markus Humalojan kanssa. Heidän esityksensä käsittelee mallia, jossa on luovuttu perinteisistä oppitunneista.

- Lähdemme innoissamme oppilaiden kanssa esittelemään tekemisiämme Suomen edustajina. Opetusmenetelmämme on herättänyt kiinnostusta viimeisen vuoden aikana Suomessa ja on kiva kuulla mitä siitä ajatellaan kansainvälisessä seminaarissa, sanoo Humaloja.

Nordic @ BETT -seminaarin järjestelyistä vastaa ruotsalainen Datorn i Utbildningen -säätiö. Suomen osalta järjestelyistä vastaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Muut järjestäjät ovat Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling (Tanska), Senter for ITK i Utdanningen (Norja) sekä Skolverket (Ruotsi).

Lisätietoja: opetusneuvos Thomas Vikberg, thomas.vikberg(at)minedu.fi, puh 0295 3 30005

Linkkejä