Ministeri Terho: Jalkapallo vetää puoleensa yhteisöllisyydellä

Opetus- ja kulttuuriministeriö 9.7.2018 20.30
Tiedote
Kuva: Pia Inberg/Keksi/UM

Helsinki Cupin avanneen urheiluministeri Sampo Terhon mukaan jalkapallo tarjoaa yhteisöllisyyttä ja yhdessäoloa. Jalkapalloon kuuluu olennaisesti myös vastustajan kunnioittaminen ja reilu peli.

- Haluan korostaa, että jalkapallo tarjoaa yhteisöllisyyttä ja yhdessäoloa. Työ, jota jalkapalloperheessäkin tehdään, on Suomen kannalta äärimmäisen arvokasta. Urheiluhetket yhdistävät meitä kaikkia, Terho sanoo.

- Liikunta luo osallisuutta ja yhteenkuuluvuutta, ehkäisee syrjäytymistä sekä parantaa työ- ja opiskelukykyä. Jalkapalloperhe on ollut urheiluliikkeen edelläkävijä seuratoiminnan kehittäjänä ja sitä suuresti arvostan.

Terhon mukaan Helsinki Cupista on vuosien saatossa kasvanut yksi Helsingin näkyvimmistä kulttuuritapahtumista. Ottelujen ohessa sekä pelaajilla että vanhemmilla on mahdollisuus tutustua Helsingin monipuoliseen tarjontaan.

- Tänä vuonna turnaukseen osallistuu yli 20 000 pelaajaa 1300 joukkueessa. Olette siis mukana yhdessä maailman suurimmista juniorijalkapalloturnauksista. Jalkapalloon kuuluu olennaisesti vastustajan kunnioittaminen ja reilu peli, muistutti Terho pelaajia.

Lisätietoja: erityisavustaja Toni Ahva, p. 02953 30340

Liikunta Sampo Terho