Ministeri Grahn-Laasonen vierailee Lauttasaaren yhteiskoulussa osana Ahtisaari-päiviä

Opetus- ja kulttuuriministeriö 10.11.2016 7.55
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasonen vierailee Lauttasaaren yhteiskoulussa osana Ahtisaari-päiviä torstaina 10.11. klo 9.00 - 9.45. Ahtisaari-päivien päätapahtumapaikka on tänä vuonna Tampere.

Valtakunnallisia Ahtisaari-päiviä vietetään torstaina 10. päivä marraskuuta Suomen kouluissa. Ahtisaari-päivien tarkoituksena on lisätä tietoutta rauhanvälityksestä ja tarjota nuorille välineitä ratkoa riitoja ja erimielisyyksiä myös omassa arkielämässä.

Päivien päätapahtumapaikkana on Tampere. Presidentti Martti Ahtisaari ja CMI:n työntekijät vierailevat torstaina 20:ssa tamperelaisessa yläkoulussa, lukiossa ja ammattikoulussa.

-Kyky ehkäistä konflikteja ja elää rauhassa yhdessä on erityisen arvokasta nyt, kun Suomeen on saapunut suuri määrä ihmisiä eri kulttuureista. Olen käynnistänyt Merkityksellinen Suomessa -toimintaohjelman rasismin ja vihapuheen torjumiseksi sekä yhteiskunnallisen osallisuuden edistämiseksi, ministeri Grahn-Laasonen kertoo.

-Myös uusissa opetussuunnitelmissa otetaan huomioon empatiataidot. On tärkeää antaa jokaiselle elämään sellaiset eväät, jossa erilaisuutta ymmärretään ja toisen asemaan osataan asettua. Koulutus on yksi merkittävimmistä tekijöistä vakauden ja rauhan edistäjänä, ministeri Grahn-Laasonen painottaa.

Valtakunnallisia Ahtisaari-päiviä vietetään vuosittain marraskuussa Martin päivän tienoilla. Päiviä on vietetty 2011 Oulussa, 2012 Helsingissä, 2013 Kuopiossa, 2014 Turussa ja 2015 Rovaniemellä.

Ahtisaari-päiviä järjestää Crisis Management Initiative (CMI) ulkoministeriön tukemana.

Lisätietoja:
- Ministeri Grahn-Laasosen kouluvierailusta: erityisavustaja Matias Marttinen (opetus- ja kulttuuriministerin lehdistösuhteet) puh. 044 269 3113

Ahtisaari-päivien verkkosivut:  #ahtisaaripäivät