Hyppää sisältöön

Ministeri Grahn-Laasonen myönsi 1,5 miljoonaa euroa urheilu- ja liikuntatapahtumille

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 2.4.2016 13.22
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on jakanut 1 458 000 euroa veikkausvoittovaroista kansainvälisten urheilu- ja liikuntatapahtumien järjestämiseen. Tukea myönnettiin 20 tapahtumalle ja arvokisalle.

Urheilun arvokilpailujen hakuprosessit, samoin kuin kisavalmistelut, ovat useampivuotisia. Siksi nyt avustettavissa tapahtumissa ovat mukana vuonna 2017 järjestettävät Suomi 100-vuotisjuhlien urheilun ja liikunnan päätapahtumat, kuten Hiihdon MM-kisat (350 000 euroa), taitoluistelun MM-kisat (130 000 euroa), Paavo Nurmen 120-vuotisjuhlavuoden tapahtumakokonaisuus (160 000 euroa) sekä koripallon EM-kisojen järjestäminen (300 000 euroa).

– Urheilun arvokisat ovat suomalaisen urheilun näyteikkuna maailmalle. On hienoa, että omat urheilijamme voivat kilpailla kansainvälisissä kisoissa kotiyleisön edessä. Tapahtumat elävöittävät kaupunkien urheilu- ja kulttuuritarjontaa ja tuovat myönteisiä vaikutuksia aluetalouteen. Tapahtumat houkuttelevat Suomeen ulkomaisia kisavieraita ja tuovat kansainvälistä näkyvyyttä. Urheilulajiemme kehitykselle kisoilla on suuri merkitys, toteaa Sanni Grahn-Laasonen.


Kansainväliset lajiliitot edellyttävät kisojen hakijoilta heti hakuvaiheesta lähtien aiempaa tiiviimpää yhteistyötä järjestävän liiton, kisakaupungin ja valtion kesken. Opetus- ja kulttuuriministeriö on aiemmin suunnannut taloudellista tukea jälkikäteen maksettavista tappiontakuista tapahtuman toteuttamisen tukemiseen. Tällä on haluttu tukea valmisteluja ja tapahtumien onnistumista eikä kattaa ainoastaan kilpailuista aiheutuneita tappioita. 


Lisätietoja:
- opetus- ja kulttuuriministerin erityisavustaja Matias Marttinen (lehdistösuhteet), puh. 044 269 3113
- ylitarkastaja Hannu Tolonen, puh. 0295 3 30314