Hyppää sisältöön

Maakuntien liittojen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteistyötä ja tiedonvaihtoa aluekehittämisessä edistetään

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 20.9.2019 15.17
Maakuntien liittojen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteistyötä ja tiedonvaihtoa aluekehittämisessä edistetään

Opetus- ja kulttuuriministeriö kannustaa hallinnonalaansa poikkihallinnolliseen yhteistyöhön maakunnissa ja alueilla. Ministeriön mukaan resurssit on kohdennettava niin, että siitä on mahdollisimman paljon hyötyä kansallisesti ja alueellisesti. Tämä koskee yhtä lailla kansalaisten tarvitsemia palveluita ja innovaatiotoimintaa.

Maakunnan liitot, Kuntaliitto sekä opetus- ja kulttuuriministeriö järjestivät 20.9. keskustelutilaisuuden, jonka tavoitteena oli lisätä aluekehityksen yhteistyötä ja tiedonvaihtoa. Tilaisuudessa keskusteltiin muun muassa hallitusohjelmasta sekä sovittiin yhteistyön jatkosta. Vastaava ajankohtaistilaisuus järjestetään myös ensi vuonna.

Hallinnonalan toimijoilla on ministeriön mukaan keskeinen rooli alueiden sivistyksen, hyvinvoinnin ja kilpailukyvyn turvaajina. Vaikuttavuus näkyy kansalaisten palveluina sekä työpaikkoina ja hyvinvointina. Ministeriön tehtävänä on luoda tälle edellytyksiä muun muassa työelämäyhteistyötä vahvistamalla, osaamista ja luovuutta edistämällä sekä tukemalla alueiden erilaisuuteen ja vahvuuksiin pohjautuvaa elinvoimaisuutta ja Suomen kilpailukykyä.

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Merja Niemi, [email protected], 040 702 8003.