Kulttuuritilojen peruskorjaamiseen ja rakentamiseen 5,6 miljoonaa euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö 4.5.2017 11.56
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt tukea kulttuuritilojen perustamiskustannuksiin ja peruskorjauksiin yhteensä 5 580 000 euroa vuonna 2017. Avustusta myönnettiin kaikkiaan 11 hankkeelle ja ne rahoitetaan Veikkauksen tuotoista.

Valtionavustukset on tarkoitettu kuntien kulttuuritoimintaa varten tarvittavien tilojen, valtionosuutta saavien museoiden, teattereiden ja orkestereiden tilojen sekä muiden valtakunnallisesti merkittävien kulttuuritilojen perustamis- ja peruskorjaushankkeisiin.

Suurimmat avustusta saaneet kohteet ovat Keski-Suomen museon peruskorjaus (2 milj. e.), Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus (1 milj. e.), Seinäjoen kaupunginteatterin peruskorjaus (740 000 e) , Wasa Teater-Österbottens regionteaterin hanke (500 000 e) ja Porin Teatteritalon peruskorjaus (500 000 e).

Avustuksista merkittävä osa kohdistuu kaupunginteattereiden peruskorjaushankkeisiin. Tämä johtuu siitä, että suuret kaupunginteatterit on Suomessa rakennettu pääosin 1960-luvulla ja ovat peruskorjauksen tarpeessa. 

 – Näillä avustuksilla valtio tukee kuntien investointeja kulttuuriin. Näin turvataan se, että Suomessa jokaisella on mahdollisuus päästä nauttimaan monipuolisista ja laadukkaista taide- ja kulttuurielämyksistä, sanoo opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

 Määrärahaa haki yhteensä 16 hanketta noin 22 miljoonalla eurolla. Avustuspäätösten pohjana on nelivuotiskaudeksi laadittu kulttuuritilojen rahoitussuunnitelma.

_ _ _

 Lisätietoja: 

- kulttuuriasiainneuvos Tiina Eerikäinen (opetus- ja kulttuuriministeriö), puh. 02953 30081

Lisätietoja avustuksesta ja myönnetyt avustukset 2017

Kulttuuri Sanni Grahn-Laasonen