Hyppää sisältöön

Kulttuurin Kaukametsä -seminaarissa päivitetään Suomi-kuvaa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 13.8.2015 10.37
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriön joka toinen vuosi järjestämän Kaukametsä -seminaarin teemana on tänä vuonna monikulttuurisuus ja kuinka Suomi-kuvaa päivitetään vastaamaan nykypäivää.

Kajaanissa 3.-4.9. järjestettävässä seminaarissa käsitellään mm. kulttuurin ja taiteen saavutettavuutta, moninaisuutta, kulttuurisia virtauksia sekä integraation ja kotouttamisen mahdollisuuksia. Seminaarin ohjelmaa on ollut valmistelemassa mm. Suomen monikulttuurikeskusten verkosto ry.

Seminaarin alustava ohjelma on julkaistu opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilla. Seminaarin keskustelujen lisäksi tapahtumassa esitellään esimerkkien kautta mm. lastenkulttuurin monikulttuurisuuspainotusta, Kaikukortti hankkeen kokemuksia, vähemmistökielien kirjallisuutta ja kulttuurien kohtaamismahdollisuuksia.

Tietoa tapahtumasta ja sen ohjelmasta sekä ohjeet ilmoittautumisesta (23.8.2015 mennessä) on julkaistu opetus- ja kulttuuriministeriön tapahtumakalenterissa http://www.minedu.fi/OPM/Tapahtumakalenteri/2015/09/kaukametsa.html

Seminaari lähetetään suorana myös verkossa. Keskusteluihin voi osallistua myös viestiseinän, tekstiviestien tai Twitterin kautta. Twitterissä tapahtuman tunnus on #kaukametsä2015