Hyppää sisältöön

Kulttuurilehtiä tuetaan runsaalla miljoonalla eurolla

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 4.3.2015 9.51
Tiedote

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen on myöntänyt 141 kulttuurilehdelle yli miljoona euroa.

Tuesta 830 200 euroa myönnettiin painetussa muodossa olevien lehtien toimitus-, painatus- ja kehittämiskustannuksiin. Lisäksi 19 verkkolehden toimittamiseen kohdennettiin 100 800 euroa, 102 000 euroa levikin edistämiseen ja 93 000 euroa kirjastoille kulttuurilehtien tilaamiseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää kulttuurilehtitukea Suomessa ilmestyville lehdille, jotka eivät ole sanomalehtityyppisiä. Nämä yleensä maksulliset lehdet ylläpitävät yhteiskunnallista keskustelua kulttuurista, tieteestä, taiteesta tai uskonnollisesta elämästä.

- Tänä vuonna kolminkertaistimme kirjastoille myönnettävän ostotuen. On Tärkeää, että turvaamme kulttuurilehtien alueellisesti tasavertaisen saatavuuden osana yleisten kirjastojen aineistotarjontaa, sanoo ministeri Pia Viitanen.

Uusina lehtinä tuen piiriin tulivat filosofisesti painottunut monitieteellinen aikakauslehti Agon, meri- ja purjehduskulttuurijulkaisu Beaufort Magazine, japanilaiseen populaarikulttuuriin keskittyvä Japan-Pop, lastenkulttuurilehti Lastenmaa, biologian ja maantieteen opetuksen erikoisjulkaisu Natura, hyvinvoinnin ja yhteiskuntapolitiikan suhdetta käsittelevä Noste, hengellinen lehti Perusta, musiikintekijöiden lehti Selvis, kuvataidelehti Täydellinen ympyrä sekä verkkolehdet Long Play, Politiikasta ja ranneliike.net.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää avustuksista kuultuaan kulttuurilehtilautakuntaa. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista.

Luettelo myönnetyistä avustusta (pdf)

Lisätietoja:
- kulttuuriasiainneuvos Laura Mäkelä (OKM), p. 0295 3 30222