Hyppää sisältöön

Koulutuksen järjestämislupa -uudistuksen valmisteluaineistoja julkaistiin tutustumista varten

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 10.2.2015 11.49
Uutinen

Lukiokoulutuksen, ammatillisen perus- ja aikuiskoulutuksen järjestämislupiin sekä vapaan sivistystyön oppilaitosten taloudellisten edellytysten arviointiin liittyvät lomakkeet on julkaistu ennakkotietona tutustumista varten.

Lopullinen hakukirje ja -lomakkeet lähetetään koulutuksen järjestäjille ja oppilaitosten ylläpitäjille, kun eduskunta on hyväksynyt koulutuksen järjestämistä koskevat lainsäädäntömuutokset ja haku käynnistyy.

Nykyisten lukion, ammatillisen peruskoulutuksen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen järjestämislupien voimassaolo päättyy vuoden 2016 lopussa ja koulutuksen järjestämiseksi tarvitaan uusi lupa. Uudet järjestämisluvat tulisivat voimaan 1.1.2017.

Koulutuksen järjestämislupia käsitellään osana uudistusta, jossa lukion, ammatillisen perus- ja aikuiskoulutuksen sekä vapaan sivistystyön rakenteet uudistetaan. Tavoitteena on tehostaa koulutusjärjestelmän toimintaa ja vahvistaa koulutuksen järjestäjien edellytyksiä vastata opiskelijoiden, työelämän, muun yhteiskunnan sekä alueiden muuttuviin tarpeisiin laadukkaalla opetuksella ja koulutuksella.

Opetus- ja kulttuuriministeriö arvioi järjestämislupien edellytyksiä kokonaisuutena sen perusteella, miten koulutustarve sekä hakijan taloudelliset, ammatilliset ja toiminnalliset edellytykset täyttyvät. Arviointi perustuu hakijoilta pyydettäviin tietoihin ja muualta hankittaviin tilasto-, indikaattori- ennakointi-, arviointi- ym. tietoihin.

Lisätietoa:

Ennakkotietoaineistot järjestämisluvan hakemisesta ja vapaan sivistystyön oppilaitosten ylläpitäjien taloudellisten edellytysten arvioinnista