Hyppää sisältöön

Haettavissa olevia avustuksia: maaliskuu

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 2.3.2015 11.13
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee mm. koulutukseen, tieteeseen, kulttuuriin, liikuntaan ja nuorisotyöhön liittyviä hankkeita. Tarkemmat kuvaukset avustuksien käyttötarkoituksesta sekä hakuohjeet ja -lomakkeet löytyvät kunkin avustuksen yhteydestä.

Valtionavustus rekisteröityjen uskonnollisten yhdyskuntien toimintaan

Hakuaika päättyy: 6.3.2015

Avustukset on tarkoitettu rekisteröityjen uskonnollisten yhdyskuntien toiminnan tukemiseen.

Mediakasvatuksen kehittäminen

Hakuaika päättyy: 13.3.2015

Avustuksia myönnetään valtakunnallisille mediakasvatushankkeille, joiden tavoitteena on medialukutaidon ja turvallisen median käytön edistäminen Hyvä medialukutaito -linjausten mukaisesti.

Avustus kulttuurin ja taiteen digitaalisten aineistojen saatavuuden ja avoimen tiedon hyödyntämisen edistämiseen

Hakuaika päättyy: 13.3.2015

Avustuksia myönnetään kulttuurin ja eri taiteenalojen digitaalisten aineistojen saatavuuden ja avoimen tiedon hyödyntämisen edistämiseen. Avustusta voi hakea kulttuurin tai eri taiteenalojen avointa tietoa hyödyntävien sovellusten kehittämiseen tai kansallisesti merkittävien digitaalisten aineistojen saattamiseen yleisön saataville tietoverkoissa.

Avustukset valtakunnallisille hankkeille tekijänoikeusjärjestelmän kehittämiseksi

Hakuaika päättyy: 13.3.2015

Avustuksia myönnetään tekijänoikeuslainsäädännön ja -järjestelmän toimivuuden parantamiseen tähtääviin valtakunnallisiin hankkeisiin ja toimiin. Avustuksia voi hakea mm. koulutustilaisuuksiin ja -materiaaleihin, tiedottamiseen, neuvontapalveluihin, tutkimukseen ja kehitystyöhön sekä valtakunnallisen aineettomien oikeuksien päivään liittyvän tekijänoikeusohjelman järjestämiseen.

Erityisavustus kielikylpytoiminnan laajentamiseen

Hakuaika päättyy: 16.3.2015

Esi- ja perusopetuksen järjestäjät ja kuntien päivähoidosta vastaavat tahot voivat hakea ministeriöltä erityisavustusta kielikylpytoiminnan laajentamiseen.

Esi- ja perusopetuksen toimintakulttuurin kehittäminen

Hakuaika päättyy: 16.3.2015

Avustukset on tarkoitettu esi- ja perusopetuksen toimintakulttuurin kehittämiseen. Avustusta voi hakea toimiin, jotka edistävät opetuksen järjestäjien pedagogista ICT:n käyttöä. Avustusta kohdennetaan myös esi- ja perusopetuksen toimintakulttuurin pedagogiseen kehittämiseen, joka panostaa oppimaan oppimiseen, koulupudokkuuden ehkäisemiseen sekä koulutuksen toimiin, jotka edesauttavat oppilaiden ja huoltajien osallisuutta.

Koulunkäyntiavustajien palkkaaminen ja erityisopetukseen liittyvä koulutus

Hakuaika päättyy: 16.3.2015

Avustuksia myönnetään koulunkäyntiavustajien palkkaamiseen ja vaativaan erityisopetukseen liittyvään opettajien ja koulunkäyntiavustajien koulutukseen. Avustus on tarkoitettu esi- ja perusopetukseen ja aamu- ja iltapäivätoimintaan.

Avustus kulttuuriviennin hankkeisiin, painopisteenä Kiinan ja Aasian kulttuuriviennin edistäminen

Hakuaika päättyy: 27.3.2015

Avustuksella tuetaan kulttuuriviennin hankkeita. Haun painopisteenä ovat Kiinan ja Aasian kehittyville markkinoille suuntautuvat hankkeet.

Valtionavustukset nuorten työssäoppimis- ja oppisopimusuudistuksen toimeenpanemiseksi

Hakuaika päättyy 27.3.2015

Avustuksia voi hakea uusien oppisopimustyöpaikkojen hankkimiseen, nuorten oppisopimuskoulutuksen edistämiseen, korotettuun koulutuskorvaukseen s työnantajille sekä nuorten työssäoppimis- ja oppisopimusuudistuksen kehittämishankkeiden hyvien käytäntöjen ja kokemusten levittämiseen.

Erikoistumiskoulutuksen toteuttaminen korkeakouluissa

Hakuaika päättyy: 31.3.2015

Opetus- ja kulttuuriministeriö avaa korkeakoulujen haettavaksi avustukset yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen erikoistumiskoulutusten toteuttamiseen ja opetustoimen henkilöstölle suunnatun erikoistumiskoulutuksen toteuttamiseen. Avustuksella on kaksi hakuaikaa, jotka päättyvät 31.3. ja 30.10.2015.

Lisäksi on haettavissa erillistä avustusta erikoistumiskoulutuksen kehittämiseen.

Avustuslistaa täydennetty 3.3.2015