Hyppää sisältöön

Euroopan urheiluviikko lähtee liikkeelle

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 8.9.2015 13.01
Uutinen

Euroopan urheiluviikko (European week of Sport EWoS) järjestetään ensimmäistä kertaa 7.–13. syyskuuta 2015. Teemaviikko on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi. Sen avulla pyritään kannustamaan liikkumaan ja lisäämään tietoisuutta liikunnan  vaikutuksista.

Euroopan urheiluviikko nostaa esille neljää teemaa, jotka ovat: koulutus (education), työpaikka (workplace), ulkoilu (outdoors) sekä urheiluseurat & kuntoilukeskukset (sport clubs & fitness centres). Jokaisella teemalla on oma päivänsä viikon aikana.

Viikon aikana järjestetään runsaasti tapahtumia ja tempauksia ympäri Euroopan. Suomessa keskitytään koululaisiin ja hyödynnetään erityisesti Kouluviestikarnevaalin ideaa. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä Liikkuvan koulun ja Kouluviestikarnevaalin kanssa.
Päätapahtuma School Action Day järjestetään Helsingissä Sonera-stadionilla ja sen ympäristössä 8.9.2015. Päätapahtuman lisäksi järjestetään kuusi alueellista tapahtumaa ja paikallisia tapahtumia. Viikon tunnuksena on #BeActive

School Action Day ja Kouluviestikarnevaali -tapahtumassa puhuneen opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen mukaan tavoitteena on saada kaikki Suomen koulut mukaan toteuttamaan aktiivisempaa koulupäivää ja lisätä liikkumista niin, että jokainen oppilas liikkuisi tunnin päivässä.