Hyppää sisältöön

Ensimmäiset korkeakoulujen uudet erikoistumiskoulutukset käynnistyvät

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 30.4.2015 14.40
Tiedote

Opetus- ja viestintäministeri on päättänyt myöntää rahoituksen viiden erikoistumiskoulutuksen toteutukseen.

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen uutta erikoistumiskoulutusta koskevat säädösmuutokset tulivat voimaan vuoden 2015 alusta. Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee koulutusten käynnistämistä erityisavustuksin vuoteen 2017 saakka, minkä jälkeen tuki on tarkoitus viedä osaksi korkeakoulujen perusrahoitusta.

Opetus- ja viestintäministeri myönsi rahoituksen kahteen yliopistojen opetustoimen henkilöstölle suunnattuun koulutukseen: opettajien erikoistumiskoulutukseen kouluhyvinvointi (60 op) sekä opettajien erikoistumiskoulutukseen oppiminen ja opettaminen digitaalisissa ympäristöissä (60 op). Turun yliopisto toteuttaa koulutuksia.

ICT-alan rakennemuutosta vauhdittamaan myönnettiin rahoitus kolmeen erikoistumiskoulutukseen: Kyberturvallisuus (30 op), Teollinen internet (30op) ja Big Data Analytics (30op). Näitä koulutuksia toteuttavat ammattikorkeakoulut.

Erikoistumiskoulutukset ovat korkeakoulututkinnon jälkeen suoritettavaksi tarkoitettuja, jo työelämässä toimineille suunnattuja ammatillista kehittymistä ja erikoistumista edistäviä pitkäkestoisia koulutuksia. Erikoistumiskoulutuksia suunnittelevat ja toteuttavat yliopistot ja ammattikorkeakoulut yhteistyössä työ- ja elinkeinoelämän kanssa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee korkeakouluja erikoistumiskoulutuksen kehittämisessä. Erikoistumiskoulutuksen kehittämiseen tarkoitettujen avustusten hakuajat päättyvät 30.4.ja 30.10.2015. Seuraava erikoistumiskoulutuksen toteuttamiseen tarkoitetun avustuksen hakuaika päättyy 30.10.2015.

Lisätietoja:
johtaja Kirsi Kangaspunta (OKM), puh. 02953 30136
ylitarkastaja Sanna Hirsivaara (OKM), puh. 02953 30111