Emmi Venäläinen opetusministerin erityisavustajaksi, Uusitalo siirtyy VM:ään

Opetus- ja kulttuuriministeriö 11.12.2018 12.30
Tiedote
Kuva: Jani Luoma

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on kutsunut uudeksi erityisavustajakseen yhteiskuntatieteiden kandidaatti Emmi Venäläisen. Hän aloittaa tehtävässään 1.1.2019.

                                                                                                            

Teologian maisteri Heikki Kuutti Uusitalo siirtyy 1.1.2019 lukien valtiovarainministeri Petteri Orpon erityisavustajaksi. Uudessa tehtävässään valtiovarainministeriössä Uusitalo vastaa erityisesti viestinnästä.

Uusitalo on vastannut opetus- ja kulttuuriministeriössä erityisesti korkeakoulu- ja tiedepolitiikasta, varhaiskasvatuksesta, kirkollisista asioista, vapaasta sivistystyöstä ja maahanmuuttajien koulutuksesta. Venäläisen vastuualueet tulevat olemaan samanlaiset kuin Uusitalolla.

Venäläisellä on laaja kokemus erilaisista yhteiskunnallisista tehtävistä, valtionhallinnosta ja viestinnästä. Opetus- ja kulttuuriministeriöön hän siirtyy kokoomuksen eduskuntaryhmän koulutus-, sosiaali- ja terveyspoliittisen sihteerin tehtävästä.  Aiemmin Venäläinen on työskennellyt ajatushautomo Demos Helsingissä, ulkoministeriön suunnittelu- ja tutkimusyksikössä, turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin viestintäosastolla sekä toimittajana uutistoimituksessa ja paikallislehdessä.

Opetusministerin toisena erityisavustajana jatkaa Daniel Sazonov.
 
Lisätietoja:
- Heikki Kuutti Uusitalo, puh. 050 302 8246, sähköposti 1.1.2019 asti [email protected], sen jälkeen @vm.fi
- Emmi Venäläinen, puh. 044 281 1234, sähköposti 1.1.2019 asti [email protected], sen jälkeen @minedu.fi