Avustusta haettavissa kulttuuriviennin laajoihin yhteishankkeisiin

Opetus- ja kulttuuriministeriö 8.10.2018 9.19
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriöstä on parhaillaan haettavissa avustusta kulttuuriviennin laajoihin yhteishankkeisiin. Avustuksella vahvistetaan luovien alojen markkinointiosaamista sekä liiketoiminnan ja viennin mahdollisuuksia. Avustuksen tavoitteena on mahdollistaa lisääntyvä vienti ja työpaikkojen syntyminen. Haku päättyy 1.11.2018.

Avustuksella tuetaan laajoja kulttuuriviennin yhteishankkeita ja hankkeita, jotka edistävät useiden yritysten ja yhteisöjen vientiä.

Tuettavat vientihankkeet voivat liittyä markkinointiin, myyntiin, tuotteistamiseen tai kansainväliseen verkostoitumiseen sekä toimijoiden ja/tai tuotteiden brändin vahvistamiseen.

Kulttuuriviennin avustuksella edistetään valtion vuoden 2018 talousarvion ja opetus-ja kulttuuriministeriön kulttuuripolitiikan strategian 2025 tavoitteita parantaa taiteellisen ja muun luovan työn tekemisen edellytyksiä.

Hallituksen puoliväliriihen päätöksen mukaisesti pyrkimys on parantaa luovien alojen toimintaedellytyksiä, lisätä yhteistyötä ja verkostoitumista.

Tarkemmat tiedot hausta ja avustuksen myöntämisen ehdoista löytyvät opetus- ja kulttuuriministeriön hakuilmoituksesta.

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake, p. 02953 30067