Ministereille valtiosihteereitä

Opetus- ja kulttuuriministeriöSisäministeriöTyö- ja elinkeinoministeriöValtioneuvoston viestintäosasto 19.6.2019 14.51
Tiedote 327/2019
Valtiosihteeri Parviaisen kuva: kuvaaja Karri Harju

Valtioneuvosto nimitti keskiviikkona 19. kesäkuuta filosofian maisteri Olli-Poika Parviaisen sisäministeri Maria Ohisalon valtiosihteeriksi, filosofian tohtori Minna Kelhän opetusministeri Li Anderssonin valtiosihteeriksi sekä valtiotieteiden tohtori, dosentti Pilvi Torstin työministeri Timo Harakan valtiosihteeriksi 19.6.2019 lukien. Valtiosihteeri nimitetään ministerin toimikaudeksi.

Samassa valtioneuvoston yleisistunnossa valtiosihteerit Parviainen ja Kelhä antoivat virkavakuutuksen.

Olli-Poika Parviainen on ennen valtiosihteerin tehtävää toiminut mm. kansanedustajana, Tampereen apulaispormestarina ja yrittäjänä.

Minna Kelhä siirtyy opetus- ja kulttuuriministeriöön eduskunnasta, jossa hän on työskennellyt vasemmistoliiton eduskuntaryhmän pääsihteerinä vuodesta 2016. Aiemmin Kelhä on työskennellyt mm. THL:n Tasa-arvotiedon keskuksessa kehittämispäällikkönä, erityisavustajana opetus- ja kulttuuriministeriössä sekä tutkijana Helsingin yliopistossa.

Pilvi Torsti on ennen valtiosihteerin tehtävää toiminut mm. kansanedustajana, start up-yrittäjänä ja toimitusjohtajana (HEI Schools), valtiosihteerinä opetus- ja kulttuuriministeriössä, työministerin erityisavustajana, tutkijana ja opettajana Helsingin yliopistossa sekä United World Colleges -lukion perustajana. Torsti oli Helsingin kaupunginhallituksessa 2012-2017. Nimityksen myötä Torsti eroaa Helsingin Sataman hallituksesta.

Valtiosihteeri toimii ministerin apuna poliittiseen ohjaukseen ja asioiden valmisteluun liittyvissä tehtävissä. Hän avustaa ja edustaa ministeriä poliittisten linjausten muodostamisessa, ministeriöiden välisessä koordinoinnissa ja kantojen yhteensovittamisessa, hallitusohjelman toimeenpanossa ministerin toimialalla sekä EU-asioiden ja kansainvälisten tehtävien hoitamisessa.

Lisätietoja: alivaltiosihteeri Timo Lankinen, p. 0295 160 300, valtioneuvoston kanslia